Destination wedding bruidsfotografie Faithlegg in Westford Ierland met Shane en Caitriona

De laatste bruiloft van 2016 staat voor vandaag in de planning en deze is ook nog eens in het prachtige Ierland. Buitenlandse bruiloften zijn altijd erg gaaf en Ierland stond al een tijd op mijn wensenlijst. Ik ben 2 dagen eerder naar Dublin gevlogen om samen met de Ierse fotograaf David Duignan de bruiloft van Shane en Caitriona door te nemen. Deze grote bruiloft wordt gehouden in het zuiden van Ierland in de plaats Waterford op de locatie Faithlegg en gaan we met z'n tweeën vastleggen. 
Deze typisch ierse bruiloft is voor mij ook weer wat nieuws. De volgorde van de dag en sommige tradities zijn hier net iets anders dan bij de nederlandse bruiloften. Dit maakt het net zo leuk omdat het anders is dan je gewend bent waardoor je net weer andere foto's maakt dan normaal.
Tijdens het aankleden (bridal prep noemen ze dat daar) heb ik een deel van de bruid gefotografeerd en daarna ben ik naar de bruidegom gegaan. Dit is wel handig als je met twee fotografen bent. Het bruidspaar zag elkaar voro het eerst in de kerk waar een traditionele ceremonie werd gehouden. Met ongeveer 250 gasten was het echt goed dat we met 2 fotografen waren, de kerk zat namelijk helemaal vol en we mochten tijdens de ceremonie niet lopen of in de buurt van het altaar komen. 
Na de ceremonie hebben we buiten de bruidsfotografie gemaakt. Pittig was dat we snel moesten schakelen omdat het  koud was en er was ook een videograaf bij. Uiteindelijk hebben we erg veel gave foto's kunnen maken en zijn we terug gegaan naar Faithlegg waar de borrel inmiddels was begonnen.
Rond 18.00 uur ging de bel en liep iedereen naar de grote eetzaal en kwam het bruidspaar binnen gewandeld.

Voor ons zat het er weer op en zijn we weer naar Dublin gereden. Het was ecrth een hele leuke ervaring om in Ierland een trouwreportage te mogen maken van Shane & Caitriona. Ook de bruidsfotografie was erg gaaf om te doen vanwege de mooie locatie en het leuke stel.

Wie weet kunnen we binnenkort ook nog eens andere leuke destination weddings boeken (buitenlandse trouwreportage). Ik zou dolgraag eens in Italie of Ibiza fotograferen vanwege het prachtige licht en omgeving.

Ga je binnenkort ook trouwen? Neem dan contact met mij op en kom een langs voor een kop koffie. Ik ben erg benieuwd naar jullie wensen.

Stefan Segers

Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.