locatie Stefan Segers locatie Stefan Segers

Top 10 Romantische Trouwlocaties in Nederland voor Intieme Bruiloften

Op zoek naar de perfecte trouwlocatie voor je grote dag? Laat je inspireren door onze top 10 romantische en intieme trouwlocaties in Nederland, compleet met tips over bruidsfotografie, kleding en meer! Ontdek de magische plekken die jouw bruiloft onvergetelijk maken in dit boeiende artikel.

Het vinden van de perfecte trouwlocatie is een van de belangrijkste aspecten van het plannen van een bruiloft. Nederland biedt een breed scala aan romantische en unieke trouwlocaties die passen bij verschillende stijlen en budgetten. In dit artikel ontdek je de top 10 meest romantische trouwlocaties in Nederland en leer je waarom het inhuren van een ervaren bruidsfotograaf essentieel is om de magie van je speciale dag vast te leggen.

1. Kasteel de Haar, Utrecht

Kasteel de Haar is het grootste en meest sprookjesachtige kasteel van Nederland, gelegen in de provincie Utrecht. Met zijn prachtige tuinen, romantische bruggen en indrukwekkende architectuur is het de perfecte locatie voor een intieme bruiloft. Bruidsfotografie bij Kasteel de Haar zorgt voor adembenemende foto's die je koestert voor de rest van je leven.

2. Landgoed Rhederoord, Gelderland

Landgoed Rhederoord, gelegen aan de rand van de Veluwe, biedt een prachtig landhuis en uitgestrekte groene tuinen voor een romantische bruiloft. Het landgoed beschikt over zowel binnen- als buitenlocaties, waardoor het ideaal is voor zowel zomer- als winterbruiloften. Ik weet als professionele bruidsfotograaf de schoonheid van deze locatie perfect vastleggen.

3. Strandpaviljoen Westenwind, Scheveningen

Voor bruidsparen die dromen van een bruiloft aan het strand, is Strandpaviljoen Westenwind in Scheveningen de ideale locatie. Met het geluid van de golven op de achtergrond en een prachtig uitzicht op de zee, is deze locatie perfect voor een ontspannen en intieme bruiloft. Helemaal gaaf is om jullie bruiloft af te sluiten met een spetterend feest. Als ervaren feestfotograaf zorg ik ervoor dat je de sfeer van je strandbruiloft voor altijd kunt koesteren.

4. Hortus Botanicus, Amsterdam

De Hortus Botanicus in Amsterdam biedt een prachtige, groene oase midden in de stad. Met zijn weelderige planten en unieke tropische kassen, biedt deze locatie een unieke en betoverende achtergrond voor je bruiloft. Door mijn jaren lange ervating als bruidsfotograaf weet ik de beste plekken met het mooiste licht direct zien waardoor ik de schoonheid van deze locatie kan vastleggen in bruidsfotografie die je nooit zult vergeten.

5. Finley Het Witte Huis, Loosdrecht

Finley Het Witte Huis, gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, is een prachtige locatie voor een bruiloft aan het water. Met zijn stijlvolle inrichting en prachtige uitzichten is het een populaire keuze voor bruidsparen die op zoek zijn naar een intieme bruiloft locatie. Op deze unieke locatie wil je de sfeer en bruidsfoto’s prachtig laten vastleggen door een professionele fotograaf.

6. Kasteel Engelenburg, Brummen

Kasteel Engelenburg, gelegen in Brummen, is een historisch landhuis omringd door een prachtig park en een golfbaan. Deze sfeervolle trouwlocatie is perfect voor bruidsparen die op zoek zijn naar een exclusieve en intieme bruiloft locatie. De huwelijksfotograaf hier zal ongetwijfeld de elegantie en charme van je speciale dag vastleggen.

7. Fort Resort Beemster, Noord-Holland

Fort Resort Beemster is een unieke trouwlocatie gelegen in een gerenoveerd fort, omringd door prachtige natuur. Het fort biedt verschillende ruimtes voor een intieme bruiloft, van romantische kelders tot stijlvolle zalen. Neem gerust contact op met de locatie om deze eens te bekijken en je te laten inspireren.

8. Pollepleats, Friesland

Pollepleats is een prachtige boerderij gelegen aan het water in het Friese Merengebied. Deze idyllische locatie biedt een rustieke en intieme sfeer voor je bruiloft. Met veel mogelijkheden voor zowel binnen- als buitenactiviteiten, is het de perfecte plek voor een onvergetelijke trouwdag. Ik kan als geen ander de schoonheid en het unieke karakter van deze locatie op een creatieve manier vastleggen.

9. Klooster Bethlehem, Haren

Klooster Bethlehem in Haren is een historisch klooster dat is omgetoverd tot een stijlvolle en intieme bruiloft locatie. Met zijn prachtige kapel, elegante zalen en sfeervolle kloostertuin, biedt het de perfecte setting voor een romantische bruiloft. Huwelijksfotografie op deze locatie zal de tijdloze schoonheid en de magie van je grote dag vastleggen.

10. Landgoed Lemferdinge, Paterswolde

Landgoed Lemferdinge, gelegen in het Drentse Paterswolde, is een sfeervol landhuis omgeven door een prachtig park. Deze intieme bruiloft locatie biedt zowel binnen- als buitenruimtes en is geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen. Door het inhuren van een ervaren bruidsfotograaf, zul je prachtige trouwfoto's krijgen die de romantische sfeer van deze locatie weerspiegelen.

Bij het kiezen van een trouwlocatie is het belangrijk om ook na te denken over de huwelijksfotografie die je wilt laten maken. Ik ben fotograaf sinds 2008 en met meer dan 400 bruiloften kan ik zeggen dat ik behoorlijk veel ervaring heb opgedaan. Ik zorg voor een unieke stijl die ervoor zorgt dat je trouwfoto's net zo speciaal worden als de dag zelf. Door mij in te huren voor je bruiloft, ben je verzekerd van prachtige foto's die de magie van je speciale dag vastleggen en je met trots aan vrienden en familie kunt laten zien.

Het plannen van je bruiloft is een spannende en soms stressvolle tijd. Door de perfecte locatie te kiezen, een goede fotograaf in te huren en zorgvuldig na te denken over de kleding en styling, zorg je ervoor dat je speciale dag een onvergetelijke en prachtige ervaring wordt.

Als je nog meer inspiratie en tips wilt voor het plannen van je bruiloft, bekijk dan enkele van de andere artikelen op Trouwshoot. Van het organiseren van een bruiloft in het buitenland tot het kiezen van de perfecte trouwauto, je vindt hier alles wat je nodig hebt om je bruiloft tot in de puntjes te plannen.

 
bruidsfotograaf Stefan Segers van trouwshoot
Meer lezen
tips, locatie Stefan Segers tips, locatie Stefan Segers

Regen tijdens de bruidsreportage, wat nu?

Iedereen hoopt erop, mooi weer op je bruiloft. Maar wat nou als het regent? The show must go on! Ik heb een lijst samen gesteld met verschillende fotolocaties industrieel, maar ook trouwfoto locaties binnen in Nederland zodat je zeker een droge locatie hebt voor jullie trouwreportage.

De grote dag komt eraan en het weer ziet er niet best uit, wat doe je dan? Buiten foto's maken in de regen kan heel gaaf zijn, en hele mooie effecten bereiken. Wist je dat regen op je bruiloft geluk brengt! De Italianen zijn dol op het gezegde ‘Sposa Bagnata, Sposa Fortunata’ wat betekent: ‘natte bruid, gelukkige bruid’. Daarnaast zegt het hindoeïsme ook; hoe meer regen op je trouwdag, hoe gelukkiger het huwelijk. Ik kan me wel voorstellen dat jullie liever droog blijven

Iedereen hoopt erop, mooi weer op je bruiloft. Maar wat nou als het regent? The show must go on! Zorg in ieder geval voor een paraplu zodat jullie enigszins droog blijven tijdens de fotoshoot. En onder de paraplu kun je nog steeds hele romantisch, liefdevolle, grappige en leuke foto’s maken. Je zou voor de zekerheid laarzen kunnen aantrekken tijdens de fotoshoot om zo net een andere draai te geven aan de foto's. Jullie kleding kan hoogstens nat worden en dat droogt wel weer op.

Uiteraard heb je met regen en een paraplu wat minder mogelijkheden qua poses en plekken waar je kan lopen en zitten, maar we kunnen zeker mooie foto's maken. Ook is het heel vaak tussen de buien door droog, waardoor er ook nog zonder paraplu foto’s gemaakt kan worden.

Fotoshoot locaties

Als professionele bruidsfotograaf heb in de afgelopen jaren heel veel locaties gezien. Daarbij heb ik veel contact met collega's over locaties bij slecht weer. Ook heb ik nog veel meer locaties voorbij zien komen op diverse websites. Daarom ik besloten een lijst samen te stellen met daarop heel veel verschillende binnen locaties waar je terecht zou kunnen wanneer je naar binnen wilt voor de bruidsreportage. Wil je hulp bij het kiezen van een locatie? Kom gezellig langs voor een kennismakingsgesprek.

Alkmaar

  • Hortus Alkmaar (zij hebben een werkende kas)

  • Matthias-Laurentius kerk

  • Vlindorado (betaald Eur 25- voor 4 pers.)

Almere

  • UWV Gebouw, alleen buiten maar is gedeeltelijk overdekt.

  • Muiderslot

Amersfoort

  • Rijtuigenloods (op het terrein achter Centraal Station Amersfoort) NB Niet meer beschikbaar!

  • Nieuwe Bibliotheek ‘Het Eemhuis’, moderne architectuur

  • Parkeergarage onder Eemhuis

  • A1 Plaza - Van der Valk Hotel

  • Marienhof - bij de binnenstad. Wel vooraf bespreken en kost geld. 100 euro dd 13-08-2013.

  • Parkeergarage Ikea

Amsterdam

  • de Bibliotheek

  • Oude kerk (wel entree kosten)

  • De oudemanspoort,  UVA centrum

  • Muziekgebouw aan het IJ

  • Gemeentehuis op het waterloopplein. 

  • Tropenmuseum (entreekosten)

  • Kalvertoren (wel moeilijk met de auto te bereiken)

  • Westergas fabriek

  • En misschien wel brouwerij aan het IJ. 

  • Hortus Botanicus, vooral de palmenkas is heel tof, in een deel van de klimaatkas zal je lens beslaan (Kosten €50,-)

  • Tuschinski (wel van tevoren aanvragen!)

  • Conservatorium Hotel (in de buurt van Museumplein)

  • Het Tassenmuseum (in de buurt van Stopera)

  • Transformatorgebouw Westergasfabriek (vraag om toegang bij de Westerliefde)

  • Scheepvaartmuseum (Amsterdam)

Binnenlocatie fotoshoot Barn 47 Den Haag

binnenshoot locatie de Speld Naaldwijk

Fotolocaties industrieel Lijm en Cultuur Delft

Apeldoorn

  • Radio Kootwijk, supergaaf art-deco gebouw. Ook van binnen mooi, en gratis toegankelijk (wel even contact opnemen van tevoren).> Edit   250,- (ex BTW), alleen de grote zaal. 

  • Hier ^ vlakbij, aan de Asselseweg (+52° 11' 52.55", +5° 49' 49.20"), is een tunneltje onder de snelweg A1 met veel graffiti. Zorg wel dat je opvallend aanwezig bent anders wordt je uit je schoenen gereden...

Barneveld 

  • transferium (wel donker)

  • theehuis Barneveld

  • Kasteel Jan van Schaffelaar

  • Intratuin Barneveld (vooral 'boven' paar mooi gestylde woonhoekjes met redelijk licht.)

Bergen op Zoom 

  • Markiezenhof binnen, moet je van tevoren reserveren en is niet goedkoop

Bleiswijk 

  • De Binnentuin - Tussen Rotterdam en Zoetermeer. Een kassencomplex, iets minder dan de Japenese Watergarden maar goed te doen. Is een soort van particulier initiatief, je MOET het van tevoren reserveren... tel 010-5211420 / 06-36068023 adres Chrysantenweg 40, 2665 LL Bleiswijk.

Breda

  • Chasse theater (kan ook zonder afspraak)

  • Parkeergarage bij Chassetheater, + tunneltje van garage naar casino.

  • Grote Kerk (kan zelden, maar als het lukt dan is het wel mooi)

  • Het Blisshotel

  • Betonlook

  • Studio Blik en Bloos

BREUKELEN

Delft

  • Openbare Bibliotheek in de binnenstad

  • Bibliotheek van de TU 

  • Lijm & Cultuur (oude fabriek) in Delft Zuid - 75 euro - Rotterdamseweg 270

  • De Porceleyne Fles - Royal Delft - Rotterdamseweg 196

  • Oude Watertoren (100 euro p/u in 2014)

Fotolocaties industrieel Lijm en Cultuur Delft

Trouwfoto locaties Lijm en Cultuur Delft

Fotolocaties industrieel Delft Lijm en Cultuur

Fotolocaties industrieel Delft Lijm en Cultuur

Den Bosch

  • La Folie Antiek (antiekwinkel, Uilenburg 1)

  • Centraal station, mooie perrons!

  • Citadel

  • Noord-Brabants Museum

  • Bibliotheek (contactpersoon Elly van Hoof, 073 6144925, gebouw en faciliteiten mogen erop, maar geen klanten (logisch). Deze bibliotheek heeft felle kleuren op de muur. Mag na aanmelding gratis.

Den Haag

  • De Caballero fabriek (is gratis, mooi industrieel gebouw. Van tevoren even bellen is wel een aanrader)

  • De Remise Den Haag

  • Gemeente museum

  • Hotel des Indes (260 euro per 1,5 uur + 12,50 parkeren)

  • Spaansche Hof (450 euro)

Dordrecht 

  • kunstuitleen op de voorstraat, prachtig jugendstil pand met veel licht.

  • Onder brug van Dordrecht/Zwijndrecht (laan der verenigde naties, vlakbij het centrum, graffity,skatebaan, veel betonpalen en een aparte muur (hoekig relief)

  • Aan te vragen Villa Augustus (nagevraagd, er mag binnen niet gefotografeerd worden. Buiten wel mits ze zelf een bruiloft hebben)

  • Galerie de Compagnie

  • Energiehuis in Dordrecht. Geopend van 9-23 uur. Openbare ruimtes zijn gratis. Niet fotograferen in de theaterzalen

  • Kunstmin (theater) Kosten 75 euro voor 45 min. Niet in de theaterzalen

Binnenlocatie fotoshoot Hotel des Indes Den Haag

trouwfotolocatie Kasteel Duivenvoorde

Ede

  • ENKA Fabriek (75 euro)

Eindhoven 

  • Van Abbe museum

  • Piet Hein Eek (van tevoren bellen)

  • Radio Royaal - Strijp-S (kosten zijn volgens bruidspaar € 100,-)

  • bibliotheek Eindhoven

  • Kennispoort

Gouda

  • Sint Janskerk (wel donker)

  • De spiegeltent

  • het museum

  • de Waag 

  • Het oude stadhuis

Haarlem

  • Teylers Museum (kan alleen als er ook getrouwd wordt)

  • Frans Hals Museum

  • De Lichtfabriek

  • De Jopenkerk

  • H. de Vries boekhandel, hier vlak naast zit ook nog een mooi oud winkeltje voor kunstenaarsbenodigdheden

  • Drogisterij van der Pigge

  • Haarlem Centraal Station

Binnenlocatie fotoshoot Hotel de Indes Den Haag binnen

Hattem 

  • parkeergarage

  • bakkerijmuseum (donker)

  • De Franse School (restaurant, wel toestemming vragen)

Heerlen

  • Schunck Glaspaleis

Helmond

  • pathe bioscoop

  • hotel westende (brasserie)

  • kasteel Croij (vooraf bellen 0492.388.888 )

  • boerenbondsmuseum (gemert 20 min.)

  • brasserie de keizer (gemert 20 min.)

Hengelo

  • Twents Techniekmuseum. Industriestraat 9, Hengelo. Kosten vrije gift. Telefoon 074-243 0054. Vragen naar Marja ter Becke 

  • Hazemeijer / Creatieve Fabriek. Hazemeijerstraat 400,Hengelo. Telefoon 074-760 0010. Kosten volgens mij € 75,-.

  • Twentse Bierbrouwerij. Tuindorpstraat 61 – Gebouw C05, Hengelo. Kosten zijn mij niet bekend. Telefoon 074-250 0681

Hierden

  • kasteel de essenburgh (van te voren vragen, betaald)

Hilversum

  • Beeld en Geluid Museum

Hoogersmilde

  • Urban locatie Garage van Dam

fotolocatie binnen Kasteel Duivenvoorde

fotoshoot locatie Scheve Jan Delft

Hoofddorp 

  • Theater de Meerse ( wel even bellen van te voren)

Hoorn 

  • Sint Pietershof Hoorn ( wel even bellen van te voren)

  • West Fries Museum, bellen van te voren

  • Cinema Oostereiland , bellen met de brasserie telefoonnummer 0229-820246 of via e-mail oostereiland@ziggo.nl 

  • Schouwburg Het Park, www.hetpark.nl  navragen of de foyer beschikbaar is via de receptie 0229-291010

Kampen

  • Stadsgehoorzaal (vooraf toestemming vragen)

  • Stedelijk museum (wel erg donker)

  • Tabaksfabriek 'de Olifant'

Kootwijk

  • Radio Kootwijk

Leiden

  • Pieterskerk, evenementen, bellen van tevoren. Sinds 2016 rekenen ze 75 euro.
    Hooglandsekerk, bijna altijd open, toch even checken van tevoren of er niets is

  • Kasteel Duivenvoorden (zie Voorschoten).

  • Rijksmuseum Oudheden (boven is veel licht en heeft daar grappig interieur doordat de oude daken naar binnen zijn gebracht). Verder oubollig.

  • overdekt Koornbrug, Trouwstraatje, brug onder Annie's Verjaardag.

  • Scheltemacomplex, bellen van tevoren. Mooie industriële locatie, zijn wel kosten aan verbonden.

  • Stadsschouwburg geweest zeker 250 euro.

  • Centrale hal Station Leiden Centraal heel modern en licht

  • Verschillende cafe’s en restaurants met aardige interieurs; voor een paar foto’s, niet een hele shoot de Waag, Bishop, Just meet.

  • Oude Meelfabriek kom je niet in; hoef je niet te proberen.

  • Hortus Botanicus, binnen in de kassen. Alleen gewone entree betalen.

trouwfoto locatie het Witte Huis Pijnacker

binnenlocatie fotoshoot supermarkt

Binnenlocatie fotoshoot Snelweg A2 brug

Leidschendam

Lisse

  • Huys Dever. Wel even reserveren van te voren €50,-

Maastricht 

  • De Slegte/Selexyz boekenwinkel

  • Kruisheren hotel

  • Bonnefantenmuseum (vooraf aanvragen)

  • Kumulus

  • Oude fabriek Mosa

  • Kruisheren Hotel.

Nieuwegein

  • Wijnfort Jutphaas Nieuwegein - Fort Jutphaas 3 Nieuwegein. Kosten 75 euro

Oisterwijk

  • leerlooierij Oisterwijk (geen idee of je er kan komen, wel een waanzinnige locatie, zie google afbeeldingen)

Oostvoorne

  • Olaertsduyn. Kost iets van € 95,-

Raalte

  • MBI Beton fabriek (staat leeg, wordt voor veel shoots gebruikt)

  • Kanaalstraat O..Z. 2, 8102 GG Raalte. Beheerder Henk Zieleman. info@recordart.nl
    NB op 5 juni 2017 bericht gekregen dat shoots door de sloop hier niet meer mogelijk zijn. (Alexander Tromp)

Roermond

  • Hotel het Arresthuis (mag voor zover ik weet alleen wanneer de gehele locatie is afgehuurd)

  • ECI Cultuurfabriek (vergoeding van 25 euro)

  • Foyer van Theaterhotel de Oranjerie (alleen wanneer deze vrij is, volgens mij laatste info is het wel gratis)

binnenlocatie fotoshoot De Rotterdam

Rotterdam

  • Westelijk Handelsterrein

  • Maassilo

  • Markthal

  • SS Rotterdam (HAL schip), 100,- entree Je moet reserveren en er loopt tijdens de fotosessie iemand mee, best wel irritant. Nadruk ligt vooral op binnen. Als het lekker weer is duidelijk aangeven dat je vooral buiten foto's wilt maken. Achterdek is schitterend.

  • Hotel New York. Als je het van te voren vraagt dan vinden ze het alleen goed als je er huwelijk/feest hebt. Als je er onverwachts met regen staat met een zielig verhaal dan lukt het wel ;)  Het trappenhuis bij de hotelingang is mooi, een aantal kamers erboven ook. Bij het trappenhuis mag je alleen foto's maken als je er een kamer hebt gehuurd, anders duidelijk van te voren aanvragen

  • Metrostation Wilhelminaplein; Even Googlen op afbeeldingen voor inspiratie. Het schijnt dat je van tevoren toestemming moet vragen. Zonder toestemming lukt het echter ook (maar wel met een hoop gezeur).

  • Dierentuin Blijdorp, Rivierenhal met haaien (bedoel je het Oceanium met haaien?). Moet je van tevoren regelen. Erg eenzijdig als dit je enige locatie is (vooral haaien en haaien en nog meer haaien en erg donker).

  • zijkant luxortheater bij het parkeergedeelte waar het omhoog loopt

  • Cafe Loos bij de Veerhaven

  • fietganger gedeelte van de Maastunnel (vooral boven en de roltrappen)

  • entreehal van Boymansmuseum

  • Het NAI (kan gewoon zonder afspraak)

  • Wat je nooit lukt is Van Nelle fabriek en in het Luxor

  • Nog niet geweest, maar wel van gehoord en moet je aanvragen het nieuwe centraal station en metrostation Blijdorp (is nieuw aangelegd)

  • Aan te vragen donker, maar wel ruw en oud pakhuis Santos (is vlakbij de SS)

  • Onder de afdak bij de Kunsthal (is maar een kleine locatie)

  • Het Luxortheater, met de nieuwe eigenaar is het wel mogelijk.

  • Onder de Brienenoordbrug (industrieel, met verbindingen naar de pijlers van de brug over water)

  • De Rotterdam (van Rem Koolhaas) en café restaurant Nhow (prachtig licht)

  • Zalmhuis, wel even bellen. Maar is meestal geen probleem.

  • De Schouwburg

Binnenlocatie fotoshoot SS Rotterdam

Binnenlocatie fotoshoot SS Rotterdam

Binnenlocatie fotoshoot SS Rotterdam

Rijssen

  • Oude Steenfabriek, Markeloseweg (niet meer toegankelijk)

Utrecht 

  • Pandhof/Kloostertuin Domkerk & Mariaplaats zijn deels overdekt (note bij de Mariaplaats zijn regelmatig junks).

  • Universiteitsmuseum heeft in hun botanische tuin grote oude kassen met een Industriële look (entreegeld museum betalen & vooraf bellen). 

  • Metaalkathedraal (vooraf reserveren)

  • Spoorwegmuseum (doen na slechte ervaringen geen bruidsreportages meer)

  • Stadsschouwburg (mooie kleuren, mooie lijnen)

  • Sonnenborgh (museum en sterrenwacht)

  • Universiteitsbibliotheek Utrecht (Uithof, modern)

  • De Fabrique - evenementenlocatie. Kun je reserveren via Grace Locations 035-5230080

  • IKEA parkeergarage (ivm verbouwing nu niet meer actief)

Valkenswaard

  • de Kunstkeuken (is het oude gemeentehuis)

Vlissingen 

  • De Timmerfabriek

Voorschoten

  • Kasteel Duivenvoorde (tussen Leiden en Voorburg). Hebben op de website info voor bruidsreportages. Mooi binnen en buiten. Kosten E 150,--. Ook als je alleen buiten wilt fotograferen!

binnenlocatie fotoshoot bruiloft Kasteel Duivenvoorde

Binnenlocatie fotoshoot Soda Fabriek Schiedam

Binnenlocatie fotoshoot Soda Fabriek Schiedam

Zaandam (Koog aan de Zaan)

  • overdekte skatebaan onder de A8, tevens free graffiti-plaats, 24/7 geopend

Zierikzee

  • 'De Dikke Toren' (kerkplein)

Zoetermeer

  • graffititunnel (fiets- en voetgangerstunnel onder Afrikaweg) aan het Boerhaavepad

  • graffitiwand bij de skatebaan in het Burgemeester Vernède-sportpark

  • restaurant Class By Jofel (oude school met mooie trap)

trouwfoto locaties fietstunnel Zoetermeer

Binnenlocatie fotoshoot Lijm en Cultuur Delft

Zwolle

  • onder diverse viaducten / graffiti (oa. Spoolderbergweg en Burg. Roelensweg)

  • Leegstaande fabriek naast McDonalds Noord

  • Theater de Spiegel

  • De kelder van 't Vliegerhuys (centrum, wel donker)

  • Waanders In de Broeren (boekwinkel in de oude Broerenkerk gevestigd)

  • Hotel Lumen (bij het PEC stadion)

  • Stadscafé Blij, mooi licht bij de raampartij stapje omhoog. Wel reserveren.

Zuidlaren (Drenthe) 

  • Molenmuseum "De Wachter", Havenstraat 36, 9471 AM Zuidlaren

  • Waanders In de Broeren

Tot slot

Zoals je hebt kunnen zien is het een lange lijst verspreid over heel Nederland. Vooral fotolocaties industrieel zijn erg populair bij bruidsparen. Dit is mede te danken aan het mooi licht dat vaak in deze fotoshoot locaties is.

Fotoshoot locaties Rotterdam zijn er behoorlijk veel dus mochten jullie van plan zijn te trouwen in Rotterdam dan heb je veel keuze aan binnen locaties. Fotolocaties Amsterdam zijn er ook veel van waar je terecht kunt mocht het weer niet helemaal goed zijn. In Amsterdam heb je ook meer dan 1 perfecte fotolocaties binnen. Bekijk daarom even op Google alle websites van de locaties.

Trouwfoto’s binnen maken kan best gaaf zijn. Je weet zeker dat je niet nat kan worden tijdens de fotoshoot . Tijdens het intake gesprek is de vraag ook vaag of ik een binnenlocatie fotoshoot bruiloft voor ze heb mocht het weer slecht zijn. Ik pak dan even deze lijst erbij en dan vinden we meestal wel iets passends.

Voor een binnenlocatie fotoshoot moet vaak betaald worden, maar er zijn ook plekken waar je zonder te betalen terecht kunt. Kijk daarom even goed naar de ideeën wat bij jullie past.

Er zijn heel veel fotoshoot locaties in Nederland te vinden voor zowel binnen als buiten. Mijn advies is dan ook een locatie te kiezen wat bij je past en wat ook logisch in het programma van de dag past. Wanneer je in het oosten woont en graag foto’s op het strand wilt maken, en vervolgens gaat trouwen in het Oosten is niet heel logisch en zonde van de reistijd. Plan daarom de fotoshoot zo dat je niet al te veel reistijd nodig hebt.

Bronnen:

  • http://www.snapspots.nl/fotolocaties/binnen

  • http://www.binnenlocatietrouwfotos.nl

Fotolocaties industrieel Leerfabriek Tilburg

Nog meer inspiratie nodig?

Ik hoop dat deze beknopte informatie jullie helpt en laat het gerust weten als jullie vragen hebben.

Groetjes, Stefan

Meer lezen
locatie Stefan Segers locatie Stefan Segers

Bruidsfotografie tips Delft - Hotel Johannes Vermeer

Is er een kans dat het op jullie mooiste dag gaat regenen? Zorg dan voor een fotolocatie waar je droog zit. Mocht het opklaren kan je altijd weer naar buiten. Hotel Johannes Vermeer in Delft is zo'n mooie locatie. Lees hier meer over dit prachtige hotel midden in het centrum van Delft.

Is er een kans dat het op jullie mooiste dag gaat regenen? Zorg dan voor een fotolocatie waar je droog zit. Mocht het opklaren kan je altijd weer naar buiten. Hotel Johannes Vermeer in Delft is zo'n mooie locatie.

Geschiedenis

Het hotel is vernoemd naar Johannes Vermeer, met Rembrandt de beroemdste Nederlandse kunstschilder uit de Gouden Eeuw. Hij leefde van 1632 tot 1675. Vermeer werd geboren in Delft. Er zijn 34 schilderijen van hem bewaard gebleven. Hij schilderde vaak personen die zich met dagelijkse dingen bezighielden zoals schrijven, lezen en musiceren.

In het centrum van Delft is aan de Voldersgracht 21 het Vermeercentrum gevestigd. U kunt daar reproducties van alle schilderijen van Johannes Vermeer zien in chronologische volgorde. Tevens wordt er aandacht besteed aan de werkwijze van Vermeer in zijn atelier.

In het Mauritshuis in Den Haag kunt u Vermeers wereldberoemde werken Gezicht op Delft uit 1661 en het prachtige en geheimzinnige Meisje met de Parel uit 1665 bezichtigen. bron: www.hotelvemeer.nl

Mooie locatie

Het monumentale pand is een voormalige sigarettenfabriek van Hendrik Swarttouw, een beroemde Delvenaar uit de 19de eeuw. Het voordeel van dit hotel is dat het een uitstekende ligging heeft in de binnenstad, het hart van Delft. Tijdens een regendag kan je hier perfect terecht om foto's te maken van jullie bruiloft door de trouwfotograaf delft.

Foto plekken

In de gang bij de tafeltjes kan je lekker een kop thee drinken of op de trap kan je lekker zitten en heb je heel mooi licht. Maar ook in de verschillende kamers zou je terecht kunnen om foto's te maken. Klaart het weer intussen op kan je naar buiten de stad in. Het hotel is de ideale uitvalsbasis om de eeuwenoude panden en grachten. De stadswandeling van Delft is één van de mooiste van de wereld en staat gegarandeerd voor mooie foto's van jullie bruiloft.

Naast de fotoshoot kun je hier ook terecht om je feest te geven of te overnachten na de bruiloft. Vraag hiervoor meer informatie bij het Hotel of via de website www.hotelvermeer.nl


Vrijblijvend eerste gesprek

Gaan jullie binnenkort ook trouwen en lijkt jullie deze locatie gaaf? Ik kan jullie nog vele meer over deze locatie vertellen. Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend eerste gesprek waarin we al jullie wensen bespreken en ik meer werk en visie aan jullie kan tonen. Willen jullie mij boeken voor uw bruiloft? Dan gaan we dieper in op de details en bespreken we bijvoorbeeld jullie wensen, de locaties en het draaiboek. Neem contact met me op om een afspraak te maken. Ik ben telefonisch of via e-mail te bereiken.

Meer lezen
locatie Stefan Segers locatie Stefan Segers

Bruidsfotografie bij Kasteel Duivenvoorde

Voor wie van klassieke locaties houdt, vindt Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten zeker een mooie locatie. Je kunt hier zowel binnen als buiten fotograferen wat in Nederland zeker handig is vanwege het onzekere weer. Naast het maken van foto's kan hier ook getrouwd worden wat erg indrukwekkend is.

Voor wie van klassieke locaties houdt, vindt Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten zeker een mooie locatie. Je kunt hier zowel binnen als buiten fotograferen wat in Nederland zeker handig is vanwege het onzekere weer. Naast het maken van foto's kan hier ook getrouwd worden wat erg indrukwekkend is.

Geschiedenis

Duivenvoorde ontleent zijn naam waarschijnlijk aan de rivieren de Duve (of Dobbe) en de Voor, waartussen het kasteel is ontstaan. In 1226 wordt 'Duvenvoirt' voor het eerst genoemd in een akte, waarin de erfenis van goederen werd geregeld. Omstreeks 1250 stond op de plaats van het huidige kasteel een donjon - een vierkante verdedigingstoren. Later werd woonruimte belangrijker dan veiligheid. Men bouwde steeds meer bij aan de toren. Bij een ingrijpende verbouwing in opdracht van Johan van Wassenaer in 1631 kreeg het kasteel zijn huidige uiterlijk en grondplan. Duivenvoorde werd van een robuuste verdedigingstoren voorgoed een behaaglijk landhuis.

bron: www.kasteelduivenvoorde.nl

Foto plekken

Wat heel gaaf is aan Duivenvoorde is de oprijlaan. Zodra je deze oprijdt heb je van die hele mooie hoge bomen langs de oprijlaan welke zo'n 500m is. Zodra de zon volop schijnt heb je mooi zacht licht. Maar ook in de herfst heb je mooie kleuren. Halverwege de oprijlaan heb je een veld waar je even zou kunnen lopen met mooi licht. Om het kasteel zijn verschillende kleine paden waar je overheen kan om te fotograferen. Uiteraard het mooie uitzicht naar het kasteel is gaaf maar het park biedt ook veel mogelijkheden. In het kasteel zelf kan je in de grote zaal en op de trappen fotograferen. Mooie sierlijke elementen zijn hier terug te vinden. ook de kleuren van de vloer en de muren zijn mooi. Verder zijn er veel details in het kasteel als aanvulling voor in het trouwalbum. Mocht het weer het toelaten kan je het kasteel uit naar rechts richting de tuin voor de rest van de trouwreportage. Wanneer je over de brug loopt heb je mooi uitzicht met het kasteel op de achtergrond. Aan de zijde van de parkeerplaats is ook een weg naar de gracht met een mooi uitzicht op de vliet en het kasteel. Ik ben meerdere malen in het kasteel geweest maar elke keer zie je weer meer leuke plekjes om te fotograferen. In de foto's vind je wat inspiratie.

Trouwlocatie

Niet alleen fotograferen is mogelijk in Duivenvoorde, maar je kunt er ook trouwen. In de grote zaal vind de ceremonie plaats. De trouwzaal heeft een prachtige ambiance en mooi licht wat voor mij weer belangrijk is om te gebruiken tijdens de bruidsfotografie. Er is ruimte voor veel mensen dus grote en kleine groepen zijn hier welkom.

Kijk voor meer informatie op de website van Kasteel Duivenvoorde en neem contact met ze op als je daar foto's wilt maken. Website: www.kasteelduivenvoorde.nl


Vrijblijvend eerste gesprek

Gaan jullie binnenkort ook trouwen en lijkt jullie deze locatie gaaf? Ik kan jullie nog vele meer over deze locatie vertellen. Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend eerste gesprek waarin we al jullie wensen bespreken en ik meer werk en visie aan jullie kan tonen. Willen jullie mij boeken voor uw bruiloft? Dan gaan we dieper in op de details en bespreken we bijvoorbeeld jullie wensen, de locaties en het draaiboek. Neem contact met me op om een afspraak te maken. Ik ben telefonisch of via e-mail te bereiken.

Meer lezen
locatie Stefan Segers locatie Stefan Segers

De 5 leukste bruidsreportage locaties in Rotterdam

Rotterdam is een grote stad met veel historie. In de oorlog is er veel verloren gegaan maar daar is weer veel voor in de plaats gekomen. Een trouwreportage in Rotterdam zou veel mooie foto's kunnen opleveren. Lees hier een aantal tips waar jullie eventueel de bruidsreportage zouden kunnen doen.

Rotterdam is een grote stad met veel historie. In de oorlog is er veel verloren gegaan maar daar is weer veel voor in de plaats gekomen. Een trouwreportage in Rotterdam zou veel mooie foto's kunnen opleveren. Lees hier een aantal tips waar jullie eventueel de bruidsreportage zouden kunnen doen.

Bruidsfotografie in Rotterdam biedt vele mogelijkheden en is makkelijk bereikbaar. In het centrum van Rotterdam heb je een aantal plekken waar leuke foto's te maken zijn. Je hebt zowel oude gebouwen en omgeving als mooie parken, maar ook hyper moderne gebouwen. Ik heb even een aantal plekken bij elkaar verzameld waar we wel eens eerder geweest zijn voor een bruidsreportage.

Delfshaven

Midden in het centrum vind je de Delfshaven. Het is niet erg opvallend als je erheen rijdt maar als je daar eenmaal bent is het echt geweldig! Deze locatie is in de oorlog niet beschadigd waardoor je prachtig oude panden, kleine grachtjes, bruggetjes en haventjes hebt. Dit is dus echt een prachtige locatie voor jullie trouwreportage.

Kop van Zuid

Op de kop van Zuid heb je Hotel New York. Dit is een mooi oude locatie tussen gloednieuwe wolkenkrabbers! Hier krijgt een de huwelijksfotografie een andere wending. Traditionele foto's maar ook stads foto's kun je hier perfect maken. Je kunt er zowel trouwen als een geweldig feest te vieren. Bovendien is het een hotel en kan je er ook heerlijk blijven slapen. Deze locatie in Rotterdam is erg divers voor de bruidsfotografie en mochten jullie het kunnen inplannen is het zeker het overwegen waard.

trouwshoot trouwreportage in de haven van Rotterdam

trouwshoot trouwreportage in de SS Rotterdam 3

trouwshoot trouwreportage in de SS Rotterdam 2

trouwshoot bruidsfotografie bij hotel New York

trouwshoot trouwreportage in de SS Rotterdam 4

trouwshoot bruidsfotografie op de kop van Zuid Rotterdam

trouwshoot bruidsfotografie in de SS Rotterdam 1

trouwshoot trouwreportage Delfhaven Rotterdam

trouwshoot trouwreportage Euromast park

trouwshoot bruidsfotografie in de SS Rotterdam 2

trouwshoot bruidsfotografie in de SS Rotterdam 3

trouwshoot trouwreportage in de SS Rotterdam 1

trouwshoot bruidsfotografie bij de Erasmusbrug

Erasmusbrug

Een van de absolute highlights in Rotterdam is toch wel de Erasmusbrug. Deze mag je eigenlijk niet vergeten op de trouwreportage. Wie kent deze brug niet? Vlak bij de kop van Zuid vind je de brug en zou je deze goed kunnen combineren in de trouwreportage. Bij een bruiloft in Rotterdam horen natuurlijk trouwfoto's met de Erasmusbrug op de achtergrond! Aan de andere kant van de brug kun je ook onder de brug foto's maken wat ook mooi licht geeft. Verderop in de haven heb je weer mooi uitzicht op de brug en het eiland met de wolkenkrabbers.

Park Euromast

Een erg oud park met mooie grote oude bomen. Hier kan je terecht met lichte regen en volle zon. De hoge bomen zorgen voor mooi zacht licht doordat ze het licht van boven afschermen met de takken en bladeren. Er zijn hier grote grasvelden, maar ook kleine paadjes waar je overheen kan lopen wat een diverse trouwreportage oplevert. Een leuke combinatie zou de Euromast met het Euromast park kunnen zijn! Aan de rand van het park heb je ook een prachtig uitzicht over de Maas wat zeker de moeite waard is een kijkje bij te nemen voor de bruidsreportage.

SS Rotterdam

Dit oude schip is omgebouwd tot hotel en restaurant. Een prachtige locatie om foto’s te maken. Bovendien heel handig als het slecht weer is omdat je in het schip ook mooie foto’s kan maken terwijl je lekker droog zit. Je vindt hier grote verscheidenheid aan licht en kleur waardoor je veel verschillende foto’s kan maken tijdens de trouwreportage.

Ik ben benieuwd naar jullie trouwdag

Willen jullie ook in Rotterdam de trouwreportage gaan maken of willen jullie meer tips, kom dan gerust een keer langs. We nemen dan jullie trouwdag door en kijken waar we mooie foto's kunnen maken. We zijn erg benieuwd naar jullie trouwdag indeling en wat voor feest jullie willen organiseren. Uiteraard is bellen ook mogelijk op telefoon 06-53338796.

Meer lezen
locatie Stefan Segers locatie Stefan Segers

Bruidsfotografie tips Voorburg - Huygens Museum Hofwijck

Museum Hofwijck in Voorburg is een prachtige locatie om te trouwen en ook foto's te maken. Een schattig klein kasteel aan de Vliet in Voorburg met een prachtige tuin staat garant voor mooie foto's. Ik heb hier een aantal handige tips waar je de beste plekjes vindt om trouwfoto’s te maken bij deze prachtlocatie.

Museum Hofwijck in Voorburg is een prachtige locatie om te trouwen en ook foto's te maken. Een schattig klein kasteel aan de Vliet in Voorburg met een prachtige tuin staat garant voor mooie foto's. Ik heb hier een aantal handige tips waar je de beste plekjes vindt om trouwfoto’s te maken bij deze prachtlocatie.

Geschiedenis

Constantijn Huygens (1596-1687) was een fascinerende, veelzijdige man. Raadsheer van de stadhouders van Oranje en in zijn vrije tijd een kundig beoefenaar van kunst en wetenschap. U kunt leven en werken van Huygens bewonderen op Hofwijck, de voor een deel prachtig bewaard gebleven buitenplaats in Voorburg. Huygens liet Hofwijck naar eigen ontwerp aanleggen, een harmonische omgeving waar hij zich terugtrok wanneer hij de drukte en de politieke woelingen van het Haagse leven wilde ontvluchten.

Bij Huygensmuseum Hofwijck kunt u huis en tuin bezoeken, een rondleiding krijgen, met de klas langskomen, genieten van een concert of lezing, trouwen in een 17de eeuwse omgeving of ontbijten, lunchen, dineren en vergaderen.

(bron: www.hofwijck.nl)

panorama Huygens Hofwijck - Voorburg

Foto plekken

De oprijlaan is indrukwekkend en heeft mooie hoge bomen met mooi licht. Heel gaaf om met de auto doorheen te rijden. De bomen kunnen ook goed gebruikt worden tijdens de trouwreportage. Leuks spontane portretten zijn hier te maken door de combinatie van het licht en het mooie groen. In de tuin kun je rondlopen en heb je best wat mooie plekken om te fotograferen. De ophaalbrug is het pronkstuk van Hofwijck. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht naar het kasteel. Voor Hofwijck heb je een mooie trap waar je een groepsfoto zou kunnen maken het het kasteel op de achtergrond. Tevens is daar ook plek om te trouwauto neer te zetten met hetzelfde mooie uitzicht.

Trouwlocatie

In Hofwijck is plek voor ongeveer 30 gasten. Het is dus een intieme plek om te trouwen. Mooi licht komt door de ramen naar binnen. Op een zonnige dag kan dit wat hard zijn maar daar hebben ze ook gordijnen hangen die eventueel dicht kunnen als het licht te hard is. Is er te weinig licht hebben ze een aantal spots opgehangen welke aan gezet kunnen worden zodat alles toch mooi uitgelicht is.

Hofwijck is een leuke locatie om te fotograferen en om te trouwen. Kijk op de website voor meer informatie: www.hofwijck.nl

Huygens Hofwijck - Voorburg vooraanzicht

oprijlaan Huygens Hofwijck - Voorburg

panorama in Huygens Hofwijck - Voorburg

detail uit museum hofwijck

beeld in de tuin van Huygens Hofwijck - Voorburg

mooie trap in Huygens Hofwijck - Voorburg

bord Huygens Hofwijck - Voorburg

bruidsfotografie Huygens Hofwijck - Voorburg

bruidsfotografie Huygens Hofwijck - Voorburg

auto met bruidspaar bij Huygens Hofwijck - Voorburg

Vrijblijvend eerste gesprek

Gaan jullie binnenkort ook trouwen en lijkt jullie deze locatie gaaf? Ik kan jullie nog vele meer over deze locatie vertellen. Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend eerste gesprek waarin we al jullie wensen bespreken en ik meer werk en visie aan jullie kan tonen. Willen jullie mij boeken voor uw bruiloft? Dan gaan we dieper in op de details en bespreken we bijvoorbeeld jullie wensen, de locaties en het draaiboek. Neem contact met me op om een afspraak te maken. Ik ben telefonisch of via e-mail te bereiken.

Meer lezen
services, locatie Stefan Segers services, locatie Stefan Segers

4 tips voor trouwlocaties in Dubai

Het weer in Nederland is wisselvallig. Daarom trouwen veel bruidsparen in het buitenland. Ik ben naar het zonnige Dubai afgereisd om trouwlocaties te bekijken.

Wanneer je gaat trouwens is een van de vragen vaak wat zal het weer gaan doen. In Nederland kan je er niet altijd van uit gaan dat het droog is laat staan zonnig. Daarom gaan vele bruidsparen maar het buitenland om te trouwen. Ik ben daarom naar Dubai afgereid om eens te kijken wat goede plekken zijn om te trouwen.

Een ding is zeker en dat is dat in Dubai het weer goed is en dat echt alles mogelijk is! Voor elk budget is er wel iets te bedenken.

Hotels

Veel hotels hebben een speciaal wedding arrangement. Hierbij wordt echt alles voor je uit handen genomen. Ik zat in bijvoorbeeld het Sheraton hotel waar ze dit onder andere ook aanbieden. De hotels in Dubai hebben ook erg mooie inrichting en eigenlijk is alles mooi dus daar kan het niet fout gaan. 

Ik ben ook in de avond gaan kijken op Level 43 Sky Lounge in de avond. Deze hippe lounge op de 43e verdieping van het Four Points Hotel. Hier heb je een open lucht bar met dj en een prachtig uitzicht over Dubai. Hier kun je een perfect feest organiseren met al je familie en vrienden.

Love shoot op de Burj Kalifa

Wat is nou mooier dan met je geliefde op de hoogste toren van de wereld een fotoshoot te doen. Het is best wel druk maar door gebruik te maken van een lange lens kan je alle mensen weg snijden. Je hebt in ieder geval echt een schitterend uitzicht wat onvergetelijke foto's geeft. Maar niet alleen bovenaan de toren is het gaaf maar ook beneden kan het heel mooi zijn om foto's te maken met op de achtergrond de Kalifa. In de avond heb je ook de mooie fonteinshow wat een speciaal effect geeft op de foto.

 

Trouwfeest in Dubai op het strand

Het is lekker warm in Dubai en je hebt ook vele stranden. Een heel gaaf strand is de Barasti Beach. Je zit op het strand naast heel veel hoge torens wat een onwijs gaaf uitzicht geeft. Voor de fotoshoot kan dit ook heel mooi zijn.
Niet alleen de fotoshoot is leuk om daar te doen maar je kan ook het bruidsfeest doen. Prachtig om de zon onder te zien gaan op het strand en daar met familie en vrienden lekker te eten en te feesten.

Het Barasti strand ligt aan het begin van de Palm Island. Je zou tussendoor ook foto's kunnen maken van de Sky Line van Dubai wat een heel gaaf resultaat geeft. Daarna kun je meteen weer terug naar het strand en verder feesten.

Oude centrum van Dubai 

Er is echt veel te zien in het mooie nieuwe Dubai en er is heel veel glitter en glamour. Ooit is het begonnen in het oude centrum wat nog steeds bestaat in de oude stijl. Dit is ook erg leuk om te zien en foto's te maken. Je ziet hier minder hoogbouw en je hebt het idee dat bij in de filmset van Aladin loopt. Al die huizen zijn echt prachtig gemaakt. Het oude deel licht ook naast "the creek". Deze drukke rivier die door de stad heen loopt met vele bootje geeft bijna een Venetie gevoel. 

Voor foto's is er dus erg veel te zien in Dubai en wie weet wil jij ooit eens daar trouwen of misschien wel een loveshoot maken. Mocht je daar meer informatie over willen hebben neem dan contact met me op en wie weet gaan we samen deze belevenis vastleggen.

Meer lezen
services, locatie Stefan Segers services, locatie Stefan Segers

Trouwen in Italië - 3 handige tips

De droom van vele bruidsparen is om te trouwen in een romantisch omgeving met lekker weer. Ik ben op zoek gegaan naar verschillende locaties in de Toscane voor bruidsfotografie in Italië. Lees hier welke 3 locaties ik als tip kan geven voor jullie trouwreportage.

Het is weer zomer en ik heb veelgehoord over de Toscane. Prachtige omgeving, lekker eten en mooie locaties. Wanneer je in Italië wilt trouwen is Toscane echt de omgeving waar je het eens met je aanstaande over moet hebben. Ik wilde zelf ook weten hoe het is wat voor locaties er zijn en wat de mogelijkheden zijn in Toscane voor mij als fotograaf. Wanneer bruidsparen informatie aan mij vragen over trouwen in Italië wil ik ze natuurlijk goede informatie kunnen geven. Daarom ben ik deze zomer naar de Toscane afgereisd om diverse locaties te scouten. Hierbij mijn 3 favoriete locaties om een trouwreportage te laten maken.

De prachtige omgeving van Toscane.


Trouwlocaties in Toscane

Wijnboerderij Nittardi

Midden in de Chianti wijnstreek van Toscane is de wijnboerderij van Nittardi. Het was even zoeken en via een zijweg had ik het uiteindelijk gevonden. Dit is de ultieme locatie voor trouwen in Italië

Op deze boerderij wordt als sinds 1183 door monniken wijn geproduceerd. Toen de grote Michel Angelo ervan te horen kreeg, is hij gaan kijken en was hij erg onder de indruk en heeft hij de boerderij gekocht om daar ook met wijn aan de slag te gaan. Uiteindelijk heeft hij de locatie aan zijn neef geschonken en is het tot op de dag van vandaag nog steeds in gebruik als wijnproducent. De wijnen van Nittardi werden zelfs naar de Paus gestuurd als cadeau elk jaar en wordt met open armen ontvangen.

Landgoed en wijnboerderij Nittardi

Op dit moment wordt Nittardi gerund door Leon Femfert, dit is de zoon van Stefania en Peter. Bijzonder verhaal is dat Peter zo'n 50 jaar geleden in het vliegtuig zat wat vervolgens neer stortte! Hij is één van de drie overlevenden van deze vlucht. Daarna is Peter het rustig aan gaan doen en is hij zich gaan storten op de wijn.

Op de locatie van Nittardi vind je erg veel kunst. Dit komt omdat de familie veel inspiratie uit kunst haalt. Ze vragen elk jaar, wanneer er weer een nieuwe lading wijn aan zit te komen, aan een internationale kunstenaar iets te bedenken dat past bij de wijn. Dit schilderij wordt vervolgens gebruikt op de etiketten van de wijnflessen.

Ik ben zelf op de locatie geweest eb heb daar een rondleiding gekregen over het terrein en ook het huis. Het is echt een typische Toscaans huis waar veel mooie plekken zijn om de ceremonie te vieren, te eten en te feesten en je hebt een prachtig uitzicht over de wijngaarden en de vallei.

Deze locatie is een van mijn favoriete locaties die ik bezocht heb tijdens mijn locatie scouting, een echte must see voor trouwen in Italië.

Lucca

Het kleine plaatsje Lucca in Toscane is een oude stad waarbij het centrum omringd is met een grote (kasteel) muur. De charme van Lucca ligt niet in grootse monumenten die kunnen wedijveren met de Toren van Pisa, maar juist in de fijne, op-en-top Italiaanse sfeer die in de straatjes van dit stadje heerst. Wanneer je op pad gaat voor de bruidsreportage is Lucca echt een mooie stad om trouwfoto's te maken. Dit dorp is uitermate geschikt voor een bruiloft in Italië.

Duomo di San Martino

de bekende kerk van Lucca en zijn mooie plein.

 

Er zijn vele kerken in deze stad te vinden waarvan de belangrijkste Duomo di San Martino is. De flinke zuilengalerij en de talloze boogjes op de façade hebben een bijzonder visueel effect en vragen om foto’s uit verschillende posities.
Ook zijn er vele pleinen en straten met prachtig licht waardoor je in deze stad echt prachtige trouwfoto's kunt maken.

San Gimignano - Unesco stad

Een van de verrassingen tijdens mijn zoekttocht naar de mooiste plekken voor bruidsfotografie, ben ik terecht gekomen in de stad San Gimignano. Deze stad ligt zo'n 56km ten zuiden van Florence en was vroeger een belangrijk schakelpunt voor pelgrims die reisden naar of vanuit Rome. Het leuke aan deze stad was dat er vele rijke families hebben gewoond waarbij elke familie meer aanzien wilde hebben dan de anderen. Dit deden ze door een toren te laten bouwen. Uiteindelijk zijn er 72 torens gebouwd waarvan de 1 nog hoger dan de andere (sommige wel 50 meter hoor, net als de toren van Pisa). In de jaren zijn diverse toren vervallen en nu zijn er nog 14 over. 

de skyline van San Gimignano


Wanneer je in deze ommuurde stad rond loopt, is het net of je in een middeleeuwse film bent. De stad straalt de echte sfeer uit zoals het tijdens de middeleeuwen er aan toe ging. Je hebt er mooie pleinen, huizen, steegjes, paleizen, waterputten en fonteinen.
Wat heel grappig is en dat je verwacht in zo'n stad als deze dat alles zeer commercieel uitgebuit wordt, maar als je eens kijkt naar het ijs dat hier verkocht wordt dan is dat niet te vergelijken met een stad als Florence. Ik haalde hier voor een kwart van de prijs uit Florence ijs wat tijdens mijn reis het beste ijs is dat ik heb gegeten :)

Maar goed, ik was natuurlijk hier niet om alleen maar lekker te eten, maar juist om plekken te vinden om bruidsfotografie te maken. Ik kan je zeggen dat je hier je hart kan ophalen. Het licht is hier echt fantastisch en de kleine steegjes, de pleinen en architectuur straalt echte romantiek uit. Er zijn best wat toeristen, maar door op een juiste manier hiermee om te gaan kun je best toerist-loze foto's maken hier.

 

Aanbieding

Deze 3 verschillende locaties die ik bezocht heb zijn mijn favoriete die ik ben tegen gekomen tijdens mijn locatie scouting. De Toscane is best groot en heeft nog veel meer te bieden en misschien dat ik er nog terug ga om meer te scouten.

Wellicht heb je zelf plannen om in de Toscane te trouwen? Of misschien heb je zelf ook leuke ideeën? Ik ben heel benieuwd wat je van plan bent.

Neem gerust contact met me op en dan bespreken we allerlei ideeën en maak ik een aantrekkelijke offerte voor je bruiloft in de Toscane.

Meer lezen