Meer Stefan

Ik ben al van kleins af aan creatief en altijd bezig geweest met dingen creëren. Ik hou vooral ervan als ik mensen ergens blij mee kan maken. In 1996 ben ik samen met mijn broertje begonnen te dj-en en we hebben draaitafels aangeschaft om het onder de knie te krijgen. Deze hobby liep uit de hand en ik won in 1998 de prijs voor beste dj van Nederland. Sindsdien zat ik wekelijks in het vliegtuig naar verschillende landen om op te treden voor grote en kleine clubs en feesten.

Dit heb ik tot 2002 gedaan en ben toen verder gegaan met mijn werk als grafisch ontwerper en web designer waar ik voor afgestudeerd was. In deze tijd heb ik voor vele magazines mogen werken. Ik maakte veel van deze magazines op en moest ook de foto’s die door fotografen werden geleverd bewerken zodat ze goed van het papier zouden knallen. Het viel me op dat veel van deze foto’s van slechte kwaliteit waren en had toen al zoiets dat ik dat ooit zelf zou willen doen. Toe ik met Ingrid in 2006 trouwde en ik een aantal bruiloften als second shooter gedaan had heb ik de knoop door gehakt de fotoacademie gedaan met een aantal workshops bij verschillende fotografen waardoor ik in 2008 mijn eerste betaalde opdracht heb gedaan. Tijdens de fotoacademie is onze zoon Tim geboren in 2007 en hij kreeg in 2010 een zusje Jill erbij.

Mijn vader komt uit Indonesië dus ik ben van kinds af aan in de keuken opgegroeid en ben gek op lekker eten maar ook koken. Ik vind het dus ook belangrijk mooie detail foto’s van het eten op een bruiloft vast te leggen.

Naast mijn gezin is muziek iets waar ik gek ben. Top 40 is altijd gezellig maar mijn passie ligt nog steeds bij de house muziek. Mede door die muziek en dat ik als dj gewerkt heb weet ik hoe het is om goede muziek op een bruiloft te hebben en wat voor gevoel je daarbij hebt. Dat maakt het zo leuk om weer vast te leggen. Het feest is bovendien toch iets waar men jaren over zal napraten. Wat is dan mooier om dit professioneel vast te laten leggen door een bruidsfotograaf toch?

Met de fotografie kan ik mijn gevoel vastleggen van de dag en jullie een fantastische herinnering geven. En dat is precies wat ik gaaf vind. Jullie blij maken, door het mooiste uit jullie te halen en vast te leggen voor later.