Hoe is trouwshoot ontstaan

Wat leuk dat je even de moeite neemt om meer informatie over mij op te zoeken. Ik ben Stefan Segers (1975) en heb trouwshoot in 2008 opgestart als onderdeel van Stefan Segers Fotografie. Naast mijn gezin is fotografie mijn grootste passie. Ik ben altijd creatief bezig geweest en sinds mijn 10e wist ik dat ik daar mee verder wilde. In 2006 heb ik mijn eerste digitale spiegel reflex camera gekocht om na de bruiloft op de huwelijksreis mooie foto's te kunnen maken. Sindsdien is mijn passie voor fotografie gegroeid.

Tijdens de zoektocht naar een fotograaf kwamen mijn vrouw en ik erachter dat we gek genoeg steeds bleven hangen bij fotografen die gespecialiseerd waren in bruidsfotografie. Niet alleen wij, maar blijkbaar vele bruidsparen willen uiteindelijk toch het liefst een gespecialiseerde bruidsfotograaf op hun bruiloft hebben. Daarom besloot ik in 2008 om zelf een gespecialiseerde website voor trouwreportages te starten.

In de jaren daarna werd de aanvraag voor trouwfotografie zo groot, dat ik mijn netwerk verder heb uitgebreid met een aantal andere fotografen. Ik werk met deze fotografen omdat ik weet dat zij hun werk net zo serieus nemen en met plezier doen als ik.

Het assortiment van apparatuur is de afgelopen jaren ook met het bedrijf meegegroeid en sinds 2009 is Stefan Segers Fotografie een Canon Professional (CPN). In 2012 is ben ik ook toegelaten bij de Wedding Photojournalist Association (WPJA) en de Fearless Photographers. Bij deze verenigingen zijn alleen de beste bruidsfotografen ter wereld aangesloten. Deze erkenning heeft mij verder gestimuleerd om kwaliteitsfoto’s te blijven maken en met succes: Ik ben meerdere keren beloond met foto awards voor diverse trouwfoto’s. Dankzij deze mijlpalen ben ik niet alleen in staat om jullie de beste kwaliteit te garanderen, maar ook om dit met het enorme enthousiasme te blijven doen waarmee ik in 2008 ben gestart.

Wij zijn heel erg blij dat we Stefan hebben gekozen! Heeft zijn eigen stijl. Dat trok ons aan. Hij maakt spontanen foto’s. Is heel creatief! Je hebt namelijk helemaal niet door of die erbij is. De foto’s zijn top! Wij zouden hem echt aanraden!
— Tara en John

Hoe ga ik te werk

De trouwreportage is het beeldverslag van een van de mooiste dagen uit jullie leven. Een dag vol mooie en onverwachte momenten, vrolijke mensen en natuurlijk een fantastische sfeer. Door mijn gevoel te volgen en te spelen met licht en compositie leg ik deze bijzondere dag op een creatieve manier vast en maken we foto’s waar jullie je leven lang met plezier naar terugkijken. Onze stijl van fotograferen geeft een compleet verhaal van jullie trouwdag weer, zoals deze door jullie is beleefd.

Voor de bruiloft

Op jullie trouwdag wil ik niet zomaar een paar foto’s schieten, maar maak ik een fotoreportage die het mogelijk maakt om jullie trouwdag steeds opnieuw te beleven. Hiervoor is het wel nodig dat we een klik met elkaar hebben in mijn stijl en werkwijze. Daarom heb ik altijd eerst een kennismakingsgesprek, zodat ik jullie wensen kan bespreken en verder uitwerken.

De bruiloft

Gedurende de trouwdag probeer ik zo min mogelijk aanwezig te zijn, zodat jullie een mooie, ongedwongen trouwreportage krijgen van de dag zelf. Dit betekent niet dat ik in een hoekje ga staan en alles vanaf een afstand bekijken; ik meng me juist onder de gasten. Hierdoor hebben zij niet snel door dat ik sta te fotograferen en ontstaan er leuke en spontane fotomomenten.

Via Google bij Stefan uitgekomen, één gesprek gehad en nooit meer terug gekeken. Wij zijn zo ontzettend blij met het resultaat. Het boek is prachtig geworden, de foto’s zijn schitterend.
— Coen

De nabewerking

In plaats van het direct afleveren van alle foto’s, kies ik ervoor om eerst zelf een voorselectie te maken en deze beelden te bewerken. Alle foto’s die voor de reportage zijn uitgekozen, worden handmatig geoptimaliseerd.

Jullie fotoalbum naar jullie smaak

Ik probeer binnen een week na de bruiloft een ontwerp voor het trouwalbum af te ronden en online te zetten op een beveiligde website. Dit beveiligde webalbum is een weergave van hoe het album er uiteindelijk uit kan komen te zien. Geheel naar jullie wens kan dit ontwerp worden aangepast, zodat het trouwalbum uiteindelijk overeenkomt met wat jullie van te voren in gedachte hadden.