Hoe is trouwshoot ontstaan

Wat leuk dat je even de moeite neemt om meer informatie over mij op te zoeken. Ik ben Stefan Segers (1975) en heb trouwshoot in 2008 opgestart als onderdeel van Stefan Segers Fotografie. Naast mijn gezin is fotografie mijn grootste passie. Ik ben altijd creatief bezig geweest en sinds mijn 10e wist ik dat ik daar mee verder wilde. In 2006 heb ik mijn eerste digitale spiegel reflex camera gekocht om na de bruiloft op de huwelijksreis mooie foto's te kunnen maken. Sindsdien is mijn passie voor fotografie gegroeid.

Tijdens de zoektocht naar een fotograaf kwamen mijn vrouw en ik erachter dat we gek genoeg steeds bleven hangen bij fotografen die gespecialiseerd waren in bruidsfotografie. Niet alleen wij, maar blijkbaar vele bruidsparen willen uiteindelijk toch het liefst een gespecialiseerde bruidsfotograaf op hun bruiloft hebben. Daarom besloot ik in 2008 om zelf een gespecialiseerde website voor trouwreportages te starten.

In de jaren daarna werd de aanvraag voor trouwfotografie zo groot, dat ik mijn netwerk verder heb uitgebreid met een aantal andere fotografen. Ik werk met deze fotografen omdat ik weet dat zij hun werk net zo serieus nemen en met plezier doen als ik.

trouwfotograaf Stefan Segers van trouwshoot op het feest
bruidsfotograaf Stefan Segers tijdens een trouwreportage
bruidsfotograaf Stefan aan het werk

Het assortiment van apparatuur is de afgelopen jaren ook met het bedrijf meegegroeid en sinds 2009 is Stefan Segers Fotografie een Canon Professional (CPN). In 2012 is ben ik ook toegelaten bij de Wedding Photojournalist Association (WPJA) en de Fearless Photographers. Bij deze verenigingen zijn alleen de beste bruidsfotografen ter wereld aangesloten. Deze erkenning heeft mij verder gestimuleerd om kwaliteitsfoto’s te blijven maken en met succes: Ik ben meerdere keren beloond met foto awards voor diverse trouwfoto’s. Dankzij deze mijlpalen ben ik niet alleen in staat om jullie de beste kwaliteit te garanderen, maar ook om dit met het enorme enthousiasme te blijven doen waarmee ik in 2008 ben gestart.

Een video waarin ik uitleg hoe een intake gesprek met bruidsparen gaat op kantoor.

Hoe ga ik te werk

De trouwreportage is het beeldverslag van een van de mooiste dagen uit jullie leven. Een dag vol mooie en onverwachte momenten, vrolijke mensen en natuurlijk een fantastische sfeer. Door mijn gevoel te volgen en te spelen met licht en compositie leg ik deze bijzondere dag op een creatieve manier vast en maken we foto’s waar jullie je leven lang met plezier naar terugkijken. Onze stijl van fotograferen geeft een compleet verhaal van jullie trouwdag weer, zoals deze door jullie is beleefd.

Voor de bruiloft

Op jullie trouwdag wil ik niet zomaar een paar foto’s schieten, maar maak ik een fotoreportage die het mogelijk maakt om jullie trouwdag steeds opnieuw te beleven. Hiervoor is het wel nodig dat we een klik met elkaar hebben in mijn stijl en werkwijze. Daarom heb ik altijd eerst een kennismakingsgesprek, zodat ik jullie wensen kan bespreken en verder uitwerken.

De bruiloft

Gedurende de trouwdag probeer ik zo min mogelijk aanwezig te zijn, zodat jullie een mooie, ongedwongen trouwreportage krijgen van de dag zelf. Dit betekent niet dat ik in een hoekje ga staan en alles vanaf een afstand bekijken; ik meng me juist onder de gasten. Hierdoor hebben zij niet snel door dat ik sta te fotograferen en ontstaan er leuke en spontane fotomomenten.

bruidsfotograaf Stefan Segers aan het werk tijdens trouwreportages

Na de bruiloft

In plaats van het direct afleveren van alle foto’s, kies ik ervoor om eerst zelf een voorselectie te maken en deze beelden te bewerken. Alle foto’s die voor de reportage zijn uitgekozen, worden handmatig geoptimaliseerd.

Jullie fotoalbum naar jullie smaak

Ik probeer binnen een week na de bruiloft een ontwerp voor het trouwalbum af te ronden en online te zetten op een beveiligde website. Dit beveiligde online-webalbum is een weergave van hoe het album er uiteindelijk uit kan komen te zien. Geheel naar jullie wens kan dit ontwerp worden aangepast, zodat het trouwalbum uiteindelijk overeenkomt met wat jullie van te voren in gedachte hadden.

trouwshoot logos leveranciers
Stefan met zijn gezin
DJ Stef Segers

Meer Stefan

Ik ben al van kleins af aan creatief en altijd bezig geweest met dingen creëren. Ik hou vooral ervan als ik mensen ergens blij mee kan maken. In 1996 ben ik samen met mijn broertje begonnen te dj-en en we hebben draaitafels aangeschaft om het onder de knie te krijgen. Deze hobby liep uit de hand en ik won in 1998 de prijs voor beste dj van Nederland. Sindsdien zat ik wekelijks in het vliegtuig naar verschillende landen om op te treden voor grote en kleine clubs en feesten.

Dit heb ik tot 2002 gedaan en ben toen verder gegaan met mijn werk als grafisch ontwerper en web designer waar ik voor afgestudeerd was. In deze tijd heb ik voor vele magazines mogen werken. Ik maakte veel van deze magazines op en moest ook de foto’s die door fotografen werden geleverd bewerken zodat ze goed van het papier zouden knallen. Het viel me op dat veel van deze foto’s van slechte kwaliteit waren en had toen al zoiets dat ik dat ooit zelf zou willen doen. Toe ik met Ingrid in 2006 trouwde en ik een aantal bruiloften als second shooter gedaan had heb ik de knoop door gehakt de fotoacademie gedaan met een aantal workshops bij verschillende fotografen waardoor ik in 2008 mijn eerste betaalde opdracht heb gedaan. Tijdens de fotoacademie is onze zoon Tim geboren in 2007 en hij kreeg in 2010 een zusje Jill erbij.

Dj Stef Segers aan het werk

Mijn vader komt uit Indonesië dus ik ben van kinds af aan in de keuken opgegroeid en ben gek op lekker eten maar ook koken. Ik vind het dus ook belangrijk mooie detail foto’s van het eten op een bruiloft vast te leggen.

Naast mijn gezin is muziek iets waar ik gek ben. Top 40 is altijd gezellig maar mijn passie ligt nog steeds bij de house muziek. Mede door die muziek en dat ik als dj gewerkt heb weet ik hoe het is om goede muziek op een bruiloft te hebben en wat voor gevoel je daarbij hebt. Dat maakt het zo leuk om weer vast te leggen. Bekijk hier wat filmpjes van mij als dj. Het feest is bovendien toch iets waar men jaren over zal napraten. Wat is dan mooier om dit professioneel vast te laten leggen door een bruidsfotograaf toch?

Met de fotografie kan ik mijn gevoel vastleggen van de dag en jullie een fantastische herinnering geven. En dat is precies wat ik gaaf vind. Jullie blij maken, door het mooiste uit jullie te halen en vast te leggen voor later.

Welke apparatuur gebruik ik tijdens een trouwreportage

Welke apparatuur maak ik gebruik van

 • Fuji X-T3

 • Fuji X-T3 Silver edition

 • Fuji X100F

 • Fujinon XF56mm F1.2 R

 • Fujinon 35mm F2.0 R WR

 • Fujinon XF23mm F1.4 R

 • Fujinon XF16mm F1.4 R

 • Fujinon XF10-24mm F4 R OIS

 • Fujinon XF50-140mm F2.8 R LM OIS WR

 • 2x Godox TT350F

 • Godox V860IIF

 • Godox TT685F

 • 2x Godox AD200

 • 2x Godox AD600B

 • 2x Godox AD600B Pro

 • Godox Xpro-F TTL

 • Godox X1T-F TTL

 • iPhone

 • Apple Macbook Pro

 • Capture One Pro (RAW Converter)

 • Photo Mechanic (uitzoeken foto's)

 • Beamer

 • Lexar USB3 Card Reader

Via Google bij Stefan uitgekomen, één gesprek gehad en nooit meer terug gekeken. Wij zijn zo ontzettend blij met het resultaat. Het boek is prachtig geworden, de foto’s zijn schitterend.
— Coen
bruidsfotograaf Stefan Segers met ceremoniemeester

Waarom trouwshoot

Er zijn verschillende redenen waarom jullie voor trouwshoot kunnen kiezen. Daarom even een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden.

Bewerken van de foto’s is inclusief. Ik vind het heel belangrijk dat jullie de dag kunnen herbeleven met jullie bruidsfotografie. Wanneer de foto’s achteraf worden bewerkt op kleur, contrast en belichting komen ze nog meer tot leven. Alle bruikbare beelden die ik schiet worden op deze manier afgewerkt zodat jullie alleen goed materiaal van me ontvangen waar ik volledig  achter sta.

Er is voor elk budget gepaste pakketten. Op de prijzenpagina kun je zelf berekenen wat de kosten zijn voor je bruiloft. Je kunt al vanaf 1599,- bij mij de bruidsfotografie boeken voor een hele dag fotografie met trouwalbum en dit kun je uitbreiden naar wat jullie zelf willen.

Foto’s in hoge resolutie geleverd. De foto’s die ik aan jullie lever zijn allemaal in hoge resolutie en zonder logo. Jullie kunnen dus zelf ook foto’s laten afdrukken om cadeau te geven aan familie of vrienden.

Fotograaf ziek? Ik regel een vervanger. Het komt zelden voor dat ik ziek ben tijdens een bruiloft, maar mocht dit een keer gebeuren heb ik gelukkig een groot netwerk van fotografen die in dezelfde stijl en manier van fotograferen als ik. Daardoor kan ik snel schakelen en mocht het noodzakelijk zijn een vervanger regelen.

Ik kijk niet naar de klok. Wanneer ik aanwezig zijn op een bruiloft houd ik er niet van om na 8 uur te zeggen dat de tijd voorbij is anders moet het bruidspaar meer betalen. Ik spreek van te voren af of ik tot het diner aanwezig ben of tot het einde van het feest. Hoeveel uur dit in beslag neemt maakt me dan niet meer uit. Ik wil gewoon dat jullie dag compleet wordt vastgelegd.

Reiskosten zijn inclusief. We rekenen in Nederland geen reiskosten. Op deze manier heb je geen vreemde kosten achteraf.

Tijdens het intake gesprek krijg je voldoende inspiratie voor de bruiloft. Ik neem niet alleen jullie dag door maar probeer ook zo vele mogelijk inspiratie te geven voor jullie dag. Wie weet krijgen jullie weer leuke nieuwe ideeën die jullie kunnen toepassen op de bruiloft. Ik heb al zoveel bruiloften mee gemaakt en er is geen één hetzelfde. Van al die bruiloften kan ik zoveel leuke verhalen vertellen en wie weet halen jullie daar ook weer inspiratie uit.

Winnaar van meerdere internationale awards. Ik neem bruidsfotografie erg serieus en wil graag erkenning voor mijn werk. Er zijn een aantal internationale instanties waar je als bruidsfotograaf bij mag aansluiten als je voldoet aan zeer strenge eisen. Je werk moet de juiste kwaliteit bevatten waarbij gelet is op het moment, het licht en de compositie. Mijn werk is door Pulitzer Winnaar fotografen bekeken voordat ik werd toegelaten. In 2012 mocht ik me dan ook aansluiten bij de WPJA en bij de Fearless fotografen. Tevens heb ik 2 internationale foto awards gewonnen! Bekijk hier mijn Awards met al mijn gewonnen Photo Awards

WPJA Award - the ceremony

WPJA Award - the ceremony

WPJA Award - kids being kids

WPJA Award - kids being kids

Een week voor de bruiloft hebben we contact om de laatste details door te nemen. Na lange voorbereiding komt de bruiloft steeds dichterbij. Jullie werken een lijst af met de dingen die gedaan moeten worden. Ongeveer een maand voor de bruiloft stuur ik een gedetailleerde vragenlijst over de bruiloft. In de week van de bruiloft bellen we, Skypen/Facetimen/Google Duo we even om de vragenlijst door te nemen zodat jullie weten dat de fotograaf het overzicht heeft van de dag en jullie weer een zorg minder hebben.

trouwfotograaf Stefan Segers aan het werk

Iedereen voelt zich op z’n gemak voor mijn camera. Ik hoor geregeld dat men het vaak eng vindt voor een camera of dat men zich niet op het gemak voelt. Gek genoeg krijgen ik het voor elkaar dat niemand zich aan mij stoort. Er zijn momenten dat niet door hebt gehad dat ik aanwezig ben geweest maar dat je wel leuk op de foto bent gezet. Tijdens de shoot heb je ook eigenlijk niet in de gaten dat we een shoot aan het doen zijn maar heb je meer het idee dat je lekker aan het genieten bent van je dag en dat de fotograaf gezellig mee gaat om jullie dag te beleven.

Nieuwste apparatuur dus top kwaliteit gegarandeerd. De techniek op fotografie gaat heel snel. Elk jaar is er wel weer een nieuwe camera die weer beter is dan de vorige. Ik ben behoorlijk gevoelig voor de nieuwste snufjes en willen alles graag bijhouden. Wanneer ik betere foto’s kan maken met een nieuwe camera of lens, dan investeer ik maar al te graag. Er gaat niets boven een topfoto en heb je daar nieuwe apparatuur voor nodig dan zorg ik daarvoor.

Backup camera altijd aanwezig. Niets is vervelender als apparatuur ermee stopt. Dit zeker omdat jullie dag niet even opnieuw kan worden gedaan. Ik ben ook van mening dat je niet mag werken met één camera op een bruiloft om problemen te voorkomen. Tijdens bruiloften nemen ik daarom ook minimaal 2 camera’s mee zodat we altijd op een andere camera kunnen terugvallen mocht dit nodig zijn. Wanneer ik een hele dag aanwezig ben tot het einde van het feest zorg ik er ook voor dat er tussentijds een backup wordt gemaakt op de computer.

Ik meng me goed tussen de mensen. Op de dag zelf ben ik aanwezig op de juiste plek en het juiste moment. Ik weet me goed te mengen tussen de gasten. Dat doe ik door mij netjes te kleden (al dan niet volgens dress-code). Geregeld krijg ik de vraag of ik bevriend ben met het bruidspaar of dat ik misschien een familielid ben. Mede doordat ik me zo goed kan mengen met de gasten heb ik de volledige vrijheid om mijn werk te doen, wat vervolgens weer mooie foto’s geeft.


Bruidsfotografie Awards

Bruidsfotografie is mijn passie en mijn leven. Ik probeer mijn bruidsparen blij  te maken met mijn trouwreportage zodat ze jaren lang met plezier kunnen terug kijken naar hun mooiste dag. Niet alleen de trouwfoto's maar ook het trouwalbum is een prachtig product om naar terug te kijken. Wanneer het bruidspaar blij is met mijn werk dan is mijn missie voldaan!

Deze voldoening kan nog meer worden aangedikt als de mooiste foto's ook nog eens in de prijzen vallen. Een onafhankelijke jury beoordeeld duizenden foto's en als dan 1 van mijn foto's daarbij wordt uitgekozen is dit een echte bekroning op mijn werk en geeft me dit alleen maar meer kracht om dit werk te doen.  Hier een overzicht van awards die ik recent in ontvangst heb mogen nemen. Je begrijpt vast dat ik hier heel trots op ben :)