Waarom trouwshoot

Er zijn verschillende redenen waarom jullie voor trouwshoot kunnen kiezen. Daarom even een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden.

fotograaf stefan segers

Bewerken van de foto’s is inclusief. Ik vind het heel belangrijk dat jullie de dag kunnen herbeleven met jullie bruidsfotografie. Wanneer de foto’s achteraf worden bewerkt op kleur, contrast en belichting komen ze nog meer tot leven. Alle bruikbare beelden die ik schiet worden op deze manier afgewerkt zodat jullie alleen goed materiaal van me ontvangen waar ik volledig  achter sta.

Er is voor elk budget gepaste pakketten. Op de prijzenpagina kun je zelf berekenen wat de kosten zijn voor je bruiloft. Je kunt al vanaf 1599,- bij mij de bruidsfotografie boeken voor een hele dag fotografie met trouwalbum en dit kun je uitbreiden naar wat jullie zelf willen.

Foto’s in hoge resolutie geleverd. De foto’s die ik aan jullie lever zijn allemaal in hoge resolutie en zonder logo. Jullie kunnen dus zelf ook foto’s laten afdrukken om cadeau te geven aan familie of vrienden.

Fotograaf ziek? Ik regel een vervanger. Het komt zelden voor dat ik ziek ben tijdens een bruiloft, maar mocht dit een keer gebeuren heb ik gelukkig een groot netwerk van fotografen die in dezelfde stijl en manier van fotograferen als ik. Daardoor kan ik snel schakelen en mocht het noodzakelijk zijn een vervanger regelen.

Ik kijk niet naar de klok. Wanneer ik aanwezig zijn op een bruiloft houd ik er niet van om na 8 uur te zeggen dat de tijd voorbij is anders moet het bruidspaar meer betalen. Ik spreek van te voren af of ik tot het diner aanwezig ben of tot het einde van het feest. Hoeveel uur dit in beslag neemt maakt me dan niet meer uit. Ik wil gewoon dat jullie dag compleet wordt vastgelegd.

Reiskosten zijn inclusief. We rekenen in Nederland geen reiskosten. Op deze manier heb je geen vreemde kosten achteraf.

Tijdens het intake gesprek krijg je voldoende inspiratie voor de bruiloft. Ik neem niet alleen jullie dag door maar probeer ook zo vele mogelijk inspiratie te geven voor jullie dag. Wie weet krijgen jullie weer leuke nieuwe ideeën die jullie kunnen toepassen op de bruiloft. Ik heb al zoveel bruiloften mee gemaakt en er is geen één hetzelfde. Van al die bruiloften kan ik zoveel leuke verhalen vertellen en wie weet halen jullie daar ook weer inspiratie uit.

WPJA-award-ceremony
WPJA-Award-kids

Winnaar van meerdere internationale awards. Ik neem bruidsfotografie erg serieus en wil graag erkenning voor mijn werk. Er zijn een aantal internationale instanties waar je als bruidsfotograaf bij mag aansluiten als je voldoet aan zeer strenge eisen. Je werk moet de juiste kwaliteit bevatten waarbij gelet is op het moment, het licht en de compositie. Mijn werk is door Pulitzer Winnaar fotografen bekeken voordat ik werd toegelaten. In 2012 mocht ik me dan ook aansluiten bij de WPJA en bij de Fearless fotografen. Tevens heb ik 2 internationale foto awards gewonnen! Bekijk hier mijn Awards pagina met al mijn gewonnen Photo Awards

Een week voor de bruiloft hebben we contact om de laatste details door te nemen. Na lange voorbereiding komt de bruiloft steeds dichterbij. Jullie werken een lijst af met de dingen die gedaan moeten worden. Ongeveer een maand voor de bruiloft stuur ik een gedetailleerde vragenlijst over de bruiloft. In de week van de bruiloft bellen we, skypen/facetimen we even om de vragenlijst door te nemen zodat jullie weten dat de fotograaf het overzicht heeft van de dag en jullie weer een zorg minder hebben.

bruidsfotograaf stefan 1

Iedereen voelt zich op z’n gemak voor mijn camera. Ik hoor geregeld dat men het vaak eng vindt voor een camera of dat men zich niet op het gemak voelt. Gek genoeg krijgen ik het voor elkaar dat niemand zich aan mij stoort. Er zijn momenten dat niet door hebt gehad dat ik aanwezig ben geweest maar dat je wel leuk op de foto bent gezet. Tijdens de shoot heb je ook eigenlijk niet in de gaten dat we een shoot aan het doen zijn maar heb je meer het idee dat je lekker aan het genieten bent van je dag en dat de fotograaf gezellig mee gaat om jullie dag te beleven.

Nieuwste apparatuur dus top kwaliteit gegarandeerd. De techniek op fotografie gaat heel snel. Elk jaar is er wel weer een nieuwe camera die weer beter is dan de vorige. Ik ben behoorlijk gevoelig voor de nieuwste snufjes en willen alles graag bijhouden. Wanneer ik betere foto’s kan maken met een nieuwe camera of lens, dan investeer ik maar al te graag. Er gaat niets boven een topfoto en heb je daar nieuwe apparatuur voor nodig dan zorg ik daarvoor.

Backup camera altijd aanwezig. Niets is vervelender als apparatuur ermee stopt. Dit zeker omdat jullie dag niet even opnieuw kan worden gedaan. Ik ben ook van mening dat je niet mag werken met één camera op een bruiloft om problemen te voorkomen. Tijdens bruiloften nemen ik daarom ook minimaal 2 camera’s mee zodat we altijd op een andere camera kunnen terugvallen mocht dit nodig zijn. Wanneer ik een hele dag aanwezig ben tot het einde van het feest zorg ik er ook voor dat er tussentijds een backup wordt gemaakt op de computer.

Ik meng me goed tussen de mensen. Op de dag zelf ben ik aanwezig op de juiste plek en het juiste moment. Ik weet me goed te mengen tussen de gasten. Dat doe ik door mij netjes te kleden (al dan niet volgens dress-code). Geregeld krijg ik de vraag of ik bevriend ben met het bruidspaar of dat ik misschien een familielid ben. Mede doordat ik me zo goed kan mengen met de gasten heb ik de volledige vrijheid om mijn werk te doen, wat vervolgens weer mooie foto’s geeft.