Trouwreportage in Sneek bij Lokaal 55 Friesland met Akke en Rogier

Het jaar 2015 is er een voor trouwshoot van de verre trouwreportages. Meestal ben ik te vinden binnen de regio Zoetermeer maar ik heb een aantal leuke uitstapjes mogen maken. Zo ook vandaag de bruiloft van Akke en Rogier uit Friesland. Vroeg in de morgen ben ik op weg naar Friesland, de bruiloft die al meet dan anderhalf jaar vast staat, maar helaas regent het heel de weg, dus dat belooft niet veel qua weer. Eenmaal aangekomen zijn zowel Akke als Rogier thuis. Akke wordt in de woonkamer opgemaakt en Rogier verzorgd een lekker Fries ontbijt. Rogier is zich inmiddels boven aan het aankleden en klaar voor de ontmoeting. Akke is inmiddels zich ook aan het aankleden en klaar voor de ontmoeting in de huiskamer. Heel leuk want aan de ene kant van de deur staat Rogier en aan de andere kant Akke wat typisch Amerikaans is. Na de ontmoeting zijn we op pad gegaan naar het Sneekermeer waar we tussen de regenbuien langs het water hebben gelopen voor de trouwreportage. Even verderop hebben we ook even in een park gelopen want de zon kwam ook nog even om de hoek kijken. Aansluitend zijn we gereden naar Lokaal 55 waar de rest van de dag zal plaatsvinden. Het bruidspaar had een ruimte helemaal gaaf ingericht met allemaal Vintage spullen die ze in de afgelopen anderhalf jaar opgespaard hebben. Hier konden we gelukkig ook nog even foto’s maken terwijl het buiten weer regende. De locatie Lokaal 55 is een oud slachthuis die helemaal verbouwd is naar een feestlocatie. Echt prachtig om al die oude elementen terug te zien in deze locatie welke verder heel strak is ingericht. De ceremonie werd gehouden in de wachtstal waar vroeger de koeien moesten wachten om geslacht te worden. Ook dit was mooi omgebouwd naar een schattige boerderij. Heel grappig is dat tijdens de ceremonie (de de rest van de dag) ik werkelijk niets heb verstaan van wat er werd gezegd. De Friese taal is voor mij als westerling niet te volgen en echt een taal apart. Wanneer men met me ging praten schakelde ze weer naar het Nederlands en kon ik ze weer prima verstaan. Echt heel bijzonder dat in zo’n klein langs je zo’n compleet andere taal hebt. Maar goed de ceremonie verliep helemaal leuk waarbij het bruidspaar ook elkaar vertelde wat ze van elkaar vinden.

Na de ceremonie ging iedereen weer terug naar de “gepimpte” ruimte waar de felicitaties, taart en toast plaats vonden. Zo richting het diner kwam de band “Feest der Liefde” uit Almere met allemaal Gypsy muziek. Onwijs gaaf om dat live te horen. Ze begonnen heel rustig en zweepte de boel op een gegeven moment behoorlijk op waardoor iedereen tussen het eten door lekker ging dansen. De avond begon langzaam te naderen en de eerste gasten kwamen in de grote zaal binnen. Het feest met DJ Android en saxofonist Ruud de Vries begon langzaam op gang te komen. De daggasten waren al lekker los door de gypsy muziek en namen de rest van de nieuwe gasten lekker mee waardoor iedereen lekker los ging.

Wat me is opgevallen van deze dag is dat mijn vooroordeel van de Friezen heel anders was dan dat ze daadwerkelijk zijn. Mijn gevoel was dat ze een beetje nors zouden zijn en me een beetje zouden buiten sluiten omdat het echt hun Friesland is waar geen buitenstaanders bij horen, maar het tegenovergestelde bleek zo te zijn. Ze waren zeker heel erg trots op Friesland maar wilde dat heel graag met me delen en ze waren heel erg open en geïnteresseerd. Heel gaaf dit mee te mogen maken! Helaas komt aan al het mooie weer een einde. Met een vermoeiende dag achter de rug en een heerlijk voldaan gevoel ben ik weer richtring Zoetermeer gereden (en dat is best ver zal ik je zeggen hihi).

Akke en Rogier heel veel geluk samen!

Leveranciers

Uitnodigingen: ohsoprettyparty
Ringen: Klaas Oosterhof Sneek
Kleding: Bruidsjurk: Joan
Bruidspak: Society Shop
Schoenen: Manfield.
Makeup + haar: The beautiful bride company
Bloemen: Geertje Stienstra, Floral Designer
Versieringen: Weddingdeco.nl, Tevens veel zelf gemaakt.
Taart: De Taartentsjoender, Oosterend
Locatie inclusief catering: Lokaal 55, Sneek
Muziek overdag: Feest der liefde
Muziek avond: DJ Android en saxofonist Ruud de Vries

Stefan Segers

Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.