Dresscode bruiloft kiezen: welke opties zijn er?

Bijna is het zover en kunnen de eerste uitnodigingen op de post. Jullie bruiloft. Een dag waar je misschien al van kinds af aan naar uitkijkt. Nu het bijna zover is, wil je dan ook dat deze dag tot in de puntjes is geregeld. Ieder bruidspaar zal echter beamen dat bij het plannen van een bruiloft veel komt kijken. Praktische zaken zoals het plannen van de perfecte datum, een locatie en het regelen van een bruidsfotograaf. 

Maar ook dingen waar je misschien nog niet over hebt nagedacht. Denk bijvoorbeeld aan een dresscode voor de bruiloft. Hoogstwaarschijnlijk heb je al een perfect plaatje in je hoofd van hoe jullie als bruidspaar eruit moeten zien, maar hoe zit dat met de gasten? Vind je het prima als ze zelf een keuze maken? Heb je liever dat ze een specifieke kleur dragen? Hou je van casual of juist chic met de kwaliteitskleding van bijvoorbeeld Schulte Herenmode? Het is mogelijk om zelf de dresscode voor de bruiloft te bepalen. Zo zorg je ervoor dat iedereen een mooie eenheid vormt en geheel past binnen het bruiloftsthema. Meestal wordt de dresscode vermeldt op de uitnodiging. Daarom is het slim om hier al vroegtijdig rekening mee te houden. Maar welke mogelijkheden zijn er? 

Black tie 

De black tie dresscode is verreweg het populairst. Hierbij wordt van de gasten verwacht dat ze zich formeel kleden in avondkleding, maar het hoeft er niet overdreven chic uit te zien. Er is ook genoeg ruimte voor een casual doch chique uitstraling. Denk hierbij voor mannen bijvoorbeeld aan een Corduroy broek heren met een nonchalante witte blouse en voor vrouwen aan een lange avondjurk of cocktailjurk. 

White tie 

Droom je al jaren van een zeer chique bruiloft? Dan sluit de white tie dresscode hier perfect op aan. Deze dresscode is het meest formeel en gaat nog een stapje verder dan de black tie. Van mannen wordt verwacht dat ze in kostuum komen en vrouwen mogen helemaal losgaan met formele avondjurken van hoogwaardige materialen en accessoires die net een beetje over de top gaan.

Cocktail 

Vind je het prettiger als de gasten iets dragen wat zij gewend zijn? Is jullie bruiloft veel informeler te noemen? Dan is cocktail de beste optie. Bij deze dresscode verschijnen de gasten in fijne feestkleding, maar het is niet overdreven formeel of chic. Deze dresscode is meer geschikt voor bruiloften op een buitenlocatie. Vrouwen mogen jurken dragen die net wat korter zijn en mannen mogen kiezen voor een nette broek of donkere jeans in combinatie met een mooi overhemd. 

Kleurenthema’s 

Steeds meer bruidsparen kiezen ook voor het gebruik van een kleurenthema. Het kiezen van de juiste kleur kan door verschillende factoren worden bepaald.Je kunt hierbij bijvoorbeeld het seizoen een rol laten spelen. Kies in het najaar voor warme kleuren als oker, mosgroen, bruin of zelfs paars. De winter kenmerkt zich door donkere en warme tinten. In de lente kies je weer voor frissere kleuren zoals lichtgroen, citroengeel en allerlei verschillende soorten pasteltinten. In de zomer staan juist weer kleuren als roze, lavendel en lichtblauw centraal. Deze kleuren kun je niet alleen terug laten komen in accessoires, maar ook in de kleding van je gasten. Vraag of zij iets met het kleurenthema kunnen doen bij het kiezen van de juiste outfit. Zo vormen alle genodigden een mooi geheel. 

Het kiezen van de juiste dresscode is een belangrijke stap in het plannen van jullie droomdag. Het zorgt niet alleen voor eenheid onder de gasten, maar draagt ook bij aan de sfeer en elegantie van het evenement. Of je nu kiest voor de formele black tie, de extravagante white tie, de comfortabele cocktail of een uniek kleurenthema, het belangrijkste is dat de dresscode weerspiegelt wie jullie zijn als paar en hoe jullie deze speciale dag willen vieren.

Denk eraan, de dresscode is meer dan alleen kledingvoorschriften. Het laat zien wie jullie zijn en hoe jullie willen dat jullie dag eruitziet. Of mensen nu komen in hun mooiste pak, een prachtige jurk, of iets dat past bij het seizoen, het draagt allemaal bij aan de sfeer van de bruiloft. Op de grote dag zelf, zullen jullie omringd zijn door vrienden en familie in outfits die jullie zelf hebben uitgekozen. Zo wordt het een dag vol liefde en mooie momenten, precies zoals jullie het voor ogen hadden.

En als jullie eenmaal de perfecte dresscode hebben gekozen, is het tijd om die speciale momenten vast te leggen. Als bruidsfotograaf help ik jullie graag om elke glimlach, elke dansbeweging en alle liefdevolle blikken op jullie grote dag vast te leggen. Met een oog voor detail en een passie voor het vangen van emoties, zorg ik ervoor dat jullie herinneringen net zo levendig blijven als de dag zelf. Neem contact op via onderstaand contactformulier 👇🏼, en laten we samenwerken om jullie bruiloft onvergetelijk te maken.

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Volgende
Volgende

De voordelen van een trouwalbum op een rij