bruidsfotografie Hofstede Meerzigt in Zoetermeer met Nienke en Vincent

Wanneer je je bruiloft planned wil je niets liever dat je ook mooi weer hebt. Helaas zijn dit dingen die je niet kunt regelen. Vandaag is de trouwreportage bij Hofstede Meerzigt van Nienke en Vincent in Zoetermeer, en zij hebben gelukt met het weer. De zon schijnt heerlijk en we hebben licht precies zoals we het graag zien.

Vincent was bij zijn ouders thuis ook in Zoetermeer waardoor ik eerst even bij hem ben langs gegaan voor wat foto's. Het was een gezellig boel want het hele gezin was aanwezig en de honden waren er ook. Nadat Vincent aangekleed was ben ik naar Nienke gereden die in de make-up werd gezet. Nadat ze aangekleed was is Nienke vast even naar beneden gegaan bij haar familie om vervolgens op Vincent te wachten.

Na de first look heeft het bruidspaar nog wat champagne getoast met de familie en zijn we op pad gegaan voor de trouwreportage in het Westerpark Zoetermeer. Een bekend terrein voor mij dus we zijn naar de mooie plekjes gegaan in het park met wat leuke props om de shoot nog leuker te maken. Het begon lekker warm te worden in de middag en na de shoot zijn we naar Hofstede Meerzigt gereden wat aan het Westerpark ligt voor de ceremonie.

In de grote zaal van Hofstede Meerzigt werd de ceremonie gehouden wat werd afgesloten met een toast en taart in de tuin. Er was nu tijd om lekker te kletsen met de gasten en wat foto’s te schieten. Rond 18.00 uur was het tijd om aan tafel te gaan in het restaurant. Erg leuk is het als je tijdens het diner ook met de gasten mee mag eten. Je kunt dan lekker met de gasten kletsen maar zit je ook meteen klaar als er een speech komt waardoor je mooie momenten kunt vast leggen. Bij Hofstede Meerzigt is er een open keuken met veel licht waar je mooi beeld kunt maken van het super lekkere eten wat ze daar maken. Het restaurant Hofstede Meerzigt staat bij mij als een van de beste restaurants in de regio. De wijnen zijn top die ze schenken in combinatie met het eten. Ook het eten is van top kwaliteit waardoor het elke keer weer een feestje is om te eten.

Na een heerlijk diner zijn we weer terug gegaan naar de grote zaal waar inmiddels de boel was verbouwd tot dansgelegenheid. Twee dj’s van Forward Events hebben de avond lekker aan elkaar gedraaid en het feest ging goed los met alle gasten. Doordat dat ik van een lekker feestje houd en vaak als eerste op de dansvloer sta hebben de gasten ook meer het idee dat je er echt bij hoort in plaats van dat je een fotograaf bent die foto’s moet maken. Ik probeer juist op de dansvloer en rondom me te mengen in het publiek waardoor ik echte feestfotografie kan vastleggen. Het feest is immers iets waar men jaren over na zal praten en als je dat goede feestfotografie vast gelegd hebt is dat een dierbaar bezit voor later toch? Na een heerlijk feest was het weer tijd om richting huis te gaan en na te genieten van de mooie dag!

Nienke en Vincent van harte gefeliciteerd en veel geluk toegewenst!

Leveranciers

Locatie: Hofstede Meerzigt
Muziek: Forward Events
Kleding bruid: Weddings Rotterdam
Kleding bruidegom: Dress Men Den Haag
Haar/make-up: Colour my Day
Taart: Perfect Pastry
Ringen: Veenstra Promenade juwelier Zoetermeer
Uitnodigingen: Trouwkaarten.nl

Stefan Segers

Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.