Do’s en don’ts bij het kopen van je bruidsjurk

De bruidsjurk is dé jurk waar je al zo lang over gedroomd hebt en ze mag niet minder zijn dan perfect. De druk is dan ook hoog terwijl het kopen van een bruidsjurk net een magische ervaring moet zijn. Niet leuk als het koud zweet je al uitbreekt als je er nog maar aan denkt. Met deze do’s en don’ts zal er een zware last van je schouders vallen en kan je uitkijken naar je eerste bezoek aan de bruidswinkel. Je zal gewapend met de juiste informatie en tips zeer snel de jurk van je dromen eruit pikken. 

Do’s en don’ts bij het kopen van je bruidsjurk - JJSHOUSE

DON’T: een afspraak maken op zaterdag

Als je je bruidsjurk in een winkel koopt en graag advies krijgt van de expert in de zaak neem dan een halve dag vrij. Het is niet aan te raden om per se je afspraak op zaterdag te boeken omdat je anders je gymles moet laten schieten of het niet zo goed uitkomt in het weekend. Het is echt wel de moeite waard om je vakantiedagen hieraan op te offeren. Nu ja, opofferen is eigenlijk een foute woordkeuze want je krijgt er iets mooi voor in de plaats. Een expert die ruimschoots de tijd neemt om je de juiste jurk aan te prijzen. Vaak ben je de enige klant in de winkel en kan je wel tien bruidsjurken passen. Op een zaterdag daarentegen moet de bruidswinkel zoveel klanten bedienen dat de verkoopsters je snel wat proberen aan te smeren en de hele tijd het uur in het oog houden.

Do’s en don’ts bij het kopen van je bruidsjurk - JJSHOUSE

DO: breng mensen mee die je vertrouwt

Ga niet in je eentje kiezen maar neem de mensen mee die je vertrouwt en die eerlijk tegen je zullen zijn. De meeste toekomstige bruidjes laten zich vergezellen door hun moeder, zus, vriendin, schoonmoeder, schoonzus of bruidsmeisjes. Kortom, de mensen die echt wat voor je betekenen in het leven. En waarom niet je toekomstige echtgenoot? Niet iedereen gelooft in het zeemzoete verhaaltje dat als de aanstaande de jurk ziet voor het huwelijk, dat ongeluk brengt. Als je vertrouwt op je verloofde zijn smaak en jullie voelen je daar allebei comfortabel bij, doen!

Do’s en don’ts bij het kopen van je bruidsjurk - JJSHOUSE

DO: schenk aandacht aan accessoires en schoenen

Heb je de bruidsjurk van je dromen aan, wacht dan nog even met je weer om te kleden. De meeste bruidswinkels hebben ook verschillende soorten schoenen en accessoires ter beschikking. Vraag de verkoopster welke bruidsschoenen en accessoires bij jouw jurk zouden passen. De winkelbediende zal met enkele modellen en juwelen komen aandraven die je dan onmiddellijk kan passen. Zo zie je of hoge hakken wel echt nodig zijn. Misschien zijn iets lagere hakken even mooi. Hoe hoger de hak, hoe moeilijker om er een hele dag en nacht op te lopen zonder pijnlijke voeten te krijgen. Dit geldt ook voor de juwelen. Een eenvoudige parelketting is vaak mooier dan een opzichtig nekjuweel als er al kristallen en kant in de bustier van de jurk verwerkt zijn.

Stefan Segers

Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.