Hoe bereid je een loveshoot op het strand voor

trouwshoot loveshoot op het strand

Het wordt weer lekker weer en dan kunnen we weer lekker naar buiten om foto's te maken. In de lente staat de zon nog redelijk laag en is het vroeg donker. Eigenlijk perfect om een loveshoot te plannen dus. Een loveshoot is een perfecte manier om jullie liefde vast te leggen in prachtig beeld.

Je verkering vieren en je liefde verrassen met te gekke fotoshoot. Of je nu 1 of 10 jaar samen bent een loveshoot is altijd een goed idee! En een loveshoot kan in elk seizoen!

Voor de camera staan

Een loveshoot is ook leuk om te doen voor de bruiloft zodat jullie alvast kunnen wennen aan het voor de camera staan. Super leuk om de voorpret te laten beginnen met een romantische fotoshoot van julie samen bijvoorbeeld op het strand. Een loveshoot is dus niet alleen een heel leuk idee om jullie liefde op beeld vast te laten leggen, maar ook nog eens reuze handig als voorbereiding op jullie bruiloft. Je went alvast om samen voor de camera te staan in een ontspannen omgeving, die jullie zelf mogen uitkiezen

Loveshoots zijn voor mij als fotograaf ook heel leuk om te doen. Ik heb een hoop creatieve vrijheid en ook de rust en tijd om wat te experimenteren met standpunten en het ontdekken van nieuwe locaties. En voor mij is het vastleggen van een verliefd stel super leuk om te doen.

trouwshoot loveshoot op he strand

Kies een mooie locatie

Samen bespreken we waar jullie de fotoshoot zouden willen doen. Een goede locatie is heel belangrijk, jullie moeten je wel op je gemak voelen en dat gaat beter op een plek die bij jullie past.

Het kan zijn dat jullie de duinen of het bos leuk vinden, maar het strand met zonsondergang bijvoorbeeld kan ook super leuk zijn. Maar denk ook eens aan een industriële setting of je favoriete stad. Er is echt heel veel mogelijk en we gaan samen aan de slag op de locatie van jullie keuze voor een persoonlijk tintje en maken er een mooi concept van.

Strand

Aan het einde van de middag als de zon zachter wordt zou het een mooi moment kunnen zijn om een loveshoot op het strand te doen. Dit zachte licht geeft een mooi romantisch effect op de foto. Eerst in de duinen rondlopen met het zachte licht en vervolgens het strand op voor de zonsondergang.

Nu hoor ik je al denken: In Nederland regent het vaak toch? Nou dat valt best mee, we hebben we vaker wat wolken maar het is vaker droog dan dat we regen hebben. Een zonsondergang is natuurlijk helemaal super als er 2 of 3 wolkjes zijn, maar dat hebben we niet elke dag. Maar de zon gaat wel mooi onder en geeft altijd het zachte licht. Dit kun je perfect gebruiken op de foto.

trouwshoot loveshoot op het strand van Scheveningen
trouwshoot loveshoot in de duinen
trouwshoot loveshoot in de duinen

Wanneer

Zoals ik al eerder schreef is de lente een mooi moment maar ook de herfst is heel mooi. De zon staat vrij laag en het is redelijk vroeg donker dus hoef je niet tot heel laat te wachten. In de zomer is het ook prima mogelijk maar dan moet je net even wat langer wachten. In juni gaat de zon rond 22.00 uur onder en kan je rond 21.00 uur kan beginnen met fotograferen als je het zachte licht van de golden hour wilt bereiken. Golden hour is in de lente wel een stuk korter en in de zomer langer maar wel het mooiste licht om te hebben.

Meerdere kledingsetjes

Jullie kunnen ook extra kleding en accessoires mee nemen. Op die manier kun je veel variatie in de foto's maken. Denk aan een kleed waarop je gaat zitten op het strand, of een vest en een t-shirt. Voor de afwisseling is het ook leuk om meerdere kledingsetjes mee te brengen en tussentijds een paar keer te wisselen. Een andere sjaal, of juist geen sjaal meer, andere oorbellen, een ander jasje of het jasje uit.

trouwshoot loveshoot
trouwshoot loveshoot

Loveshoot tip

Voor je kleding zou ik geen drukke prints dragen op je shirt of trui want dit kan afleiden. Effe kleuren werken vaak het beste.

Maar ook een beetje dezelfde kleur samen dragen of kleuren die goed matchen met elkaar doet het goed op de foto. Denk eens aan een donkerblauw shirt voor de man en voor de vrouw een andere blauwtint

bruidsfotograaf Stefan Segers

Zullen we samen een loveshoot gaan maken?

Misschien ben je wel helemaal geïnspireerd door het lezen van dit artikel en lijkt het je ook gaaf voor je jezelf of misschien wel voor een vriend. Neem dan gerust contact met me op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Stefan Segers

Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.