6 goedkope maar fotogenieke trouwlocaties

trouwshoot fotogenieke trouwlocatie - strand

De één weet vanaf het eerste moment wat de trouwlocatie van zijn of haar bruiloft wordt, voor de ander kan dit een grote stressfactor zijn. Veel mensen denken dat een trouwlocatie altijd duur is, gelukkig is dat een fabeltje. Op deze 6 trouwlocaties trouw je op een fotogenieke plek, zónder veel geld kwijt te zijn. 

Het strand

Trouwen op het strand: het kan niet romantischer. Overdag een prachtig uitzicht en ’s avonds een mooie zonsondergang. Bovendien betaal je helemaal niks voor het huren van deze locatie. Je hoeft enkel aan toiletten, eten en drinken te denken. En eventueel een tent tegen de regen, wat tafels en stoelen – maar dat is aan jou. Het strand leent zich perfect voor mooie trouwfoto’s: de omgeving is prachtig en het licht is enorm fotogeniek. 

Het bos 

Ook het bos is een uitstekende trouwlocatie. Grote velden, afgeschermd met bomen. En kleine, romantische paadjes. Een bos zorgt gegarandeerd voor een sprookjes gevoel. Ook deze locatie is geheel gratis, op eten en drinken na. Je kunt er voor kiezen tafels en stoelen neer te zetten, maar je kunt ook voor een casual sfeer gaan met dekentjes en kussens. Hang wat leuke versiering in de bomen en je bent klaar. Enige minpuntje van deze locatie: het is afhankelijk van het weer. Houd de weersvoorspelling dus goed in de gaten. 

trouwshoot fotogenieke trouwlocatie - bos

Het park

Trouw je in de lente of zomer? Het park is een perfecte, gratis trouwlocatie. Wijd uitgestrekte velden, veel zon en veel ruimte. Vaak heeft een park ook een of meerdere veldjes aan het water of aan een waterval, extra leuk. Je hebt vaak lang en veel zon in een park, ideaal voor een mooie trouwfoto dus. 

Je achtertuin (of die van een ander) 

Wil je écht goedkoop uit zijn, maar wel comfortabel trouwen? Ga dan voor je eigen achtertuin of die van een goede vriend of familie. Je bruiloft in je tuin vieren heeft vele voordelen. Allereerst kost het precies nul euro om de locatie te huren. Daarnaast hoef je geen stoelen, tafels of servies te huren. En het grootste voordeel: je hebt alles binnen handbereik. Je kunt even snel iets uit je keuken pakken of je outfit of make-up snel bijwerken in je badkamer. Bovendien is je huis de plek waar je je het meest thuis voelt, dit kan voor een vertrouwd en fijn gevoel zorgen op je bruiloft. En dat zie je terug in de foto’s.  Deze locatie heeft wel een kanttekening: bedenk of het aantal wc’s in je huis genoeg is voor het aantal gasten. Heb je maar één wc? Dan zal je je bruiloft met een kleine groep moeten vieren, of toch moeten kiezen voor een andere plek.  

Landhuis of kasteel van een particulier 

Trouw je graag romantisch en klassiek, in een oud kasteel of landhuis? Dat hoeft niet zo duur te zijn als je denkt. Huur je locatie niet via een organisatie, maar bij een particulier. Dit scheelt niet alleen heel veel geld, maar is ook veel leuker en origineler. Vraag rond aan vrienden en familie of zij iemand kennen met een mooi kasteel of landhuis. Wie weet ken je via via iemand die zijn of haar landhuis of kasteel voor een vriendenprijsje wil verhuren. Oude huizen en kastelen zijn zo karakteristiek dat er weinig aan de aankleding moet gebeuren, die mooie foto komt vanzelf. 

Landhuis of kasteel via Airbnb 

Heb je niemand in je omgeving met een kasteel of landhuis dat je kunt huren? Geen probleem, op Airbnb staan er genoeg. Het vergt misschien wat meer tijd en creativiteit, maar huren via Airbnb kan een hoop geld schelen. Stel je filter in: naast de maximale prijs kun je ook aangeven dat je een locatie zoekt waar je een evenement mag geven. Dit is belangrijk, want niet elke eigenaar zit te wachten op een bruiloft in zijn tuin. 

trouwshoot fotogenieke trouwlocatie - kasteel

Geld sparen met Dyme 

Benieuwd hoe je alvast kunt beginnen met geld sparen? Download de Dyme budgetteren app en het gaat vanzelf. Stel je spaardoelen in en spaar door middel van budgetten. Naast sparen, helpt de app je ook met het besparen van geld. Door een financieel overzicht te bieden weet je precies wat je inkomsten en uitgaven zijn. Zo kun je instellen wat je ergens maximaal aan wil uitgeven en krijg je een melding wanneer je daaroverheen gaat. En betaal je te veel voor een abonnement of lidmaatschap? Dyme zegt het voor je op. 


Ik hoop dat deze beknopte informatie jullie helpt en laat het gerust weten als jullie vragen hebben. Jullie zijn altijd welkom voor een kop koffie of een online-meeting om te kijken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.

Groetjes, Stefan

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Hoe kies je een goede trouwfotograaf? 5 tips.

Volgende
Volgende

Tips trouwring kiezen