Mijn favoriete plekken voor bruidsfotografie in Zoetermeer

Zoetermeer is waar ik ben opgegroeid en waar ik woon en is een vrij jonge stad. Je zult hier niet heel veel cultuur aantreffen. Ondanks dat is er hier veel te beleven en zijn er veel mooie plekken waar jullie met de trouwfotograaf heen kunnen voor jullie trouwreportage. Lees hier mijn favoriete plekken voor bruidsfotografie in Zoetermeer.

Als professionele bruidsfotograaf heb je niet heel veel ingewikkelde plekken nodig om mooie foto's te maken. Repeterende patronen of kleurrijke achtergronden zijn vaak al voldoende om een mooie foto te maken. Door een juiste uitsnede en compositie te maken krijg je daardoor vaak een verrassend resultaat. Een aantal leuke plekken in Zoetermeer zijn bijvoorbeeld: Westerpark, Noord AA, Graffiti muur in Meerzicht, Dorpstraat.

bruidsfotografie in het Westerpark Zoetermeer - bruidspaar tussen de bloemen
bruidsfotografie in het Westerpark Zoetermeer - bruidspaar voor het hek
bruidsfotografie in het Westerpark Zoetermeer - bruidspaar in de boomgaard

Westerpark

Het Westerpark dat aan de wijk Meerzicht ligt is een vrij oud park en biedt mooie grasvelden, hoge bomen, zowel licht als donkere plekken. Wanneer je naar het Westerpark rijdt richting de bowlingbaan kan je voor de afslag doorrijden richting de Golfbaan. Op de eerste parkeerplaats na de bowlingbaan kan je je auto neerzetten en vervolgens het park in lopen. Je hebt hier veel bruggetjes, en een mooi grasveld. Afhankelijk van de tijd van het jaar heb je hoog of laag gras en groene bomen of gele bomen (of bomen zonder bladeren). Wanneer je het hoofdfietspad door blijft lopen kom je bij de schapenweide. Hier heb je een groot grasveld met een heuvel en een paar bomen. Een prachtig uitzicht en je zou zeggen dat je niet in Nederland bent. Mocht je nog tijd hebben kan je doorlopen over het fietspad en kom je bij een aantal grasvelden welke in de lente helemaal vol staan met prachtige bloemen! Een heel mooi uitzicht en een leuk effect op de foto. Dit is een lang stuk waar je overal wel foto's kan maken en het eindigt uiteindelijk in een bloementuin wat ook een leuke achtergrond geeft. Er zijn vele paden waar je overheen kan lopen en je komt mooie plekken tegen in het Westerpark.

bruidsfotografie in het Westerpark Zoetermeer - tussen het gras
bruidsfotografie in het Westerpark Zoetermeer - champagne open maken
bruidsfotografie in het Westerpark Zoetermeer - op de brug

Noord AA

Aan de andere kant van Zoetermeer aan de wijk de Leyens en Noordhove heb je het (aangelegde) strand van Zoetermeer het Noord AA. Dit is een vrij groot strand met bomen en grasvelden. Ook hier sta je versteld wat het allemaal kan bieden. Uiteraard kan je leuk op het strand lopen om foto's te maken maar als je net even iets verder kijkt zie je dat er vele plekken zijn die goede mogelijkheden bieden voor de fotoshoot. Bij het AA Zicht (het restaurant van het Noord AA) kan je achterlangs lopen en kan je weer een stuk door de weilanden heen. Hier heb je echt een prachtig uitzicht. Je kan aan de waterkant foto's maken maar ook in de weilanden zelf lopen. Aan de andere kant (de Noordhove kant) van het Noord AA heb je een wat recenter aangelegd gedeelte waar je kan lopen. Hier heb je leuke banken, maar ook een mooi uitzicht op het water, een bruggetje en hoge bomen (makkelijk wanneer de zon volop schijnt). Het Noord AA is ook een veelzijdige locatie voor een trouwreportage.

bruidsfotograaf Zoetermeer - Noord AA 04
bruidsfotograaf Zoetermeer - Noord AA 02
bruidsfotograaf Zoetermeer - Noord AA 08
bruidsfotograaf Zoetermeer - Noord AA 06
bruidsfotograaf Zoetermeer - Noord AA 11
bruidspaar maakt lol bij de muur

Graffiti muur

Als bruidsfotograaf moet je vaak ook ter plekke iets bedenken als het weer omslaat. In de wijk Meerzicht is er een legale graffiti muur. Hier vind je verschillende mooie tekeningen op de muur waar je leuke foto's kan schieten. Omdat de muur vrij kleurrijk is kan je er een mooie zachte achtergrond van maken en het bruidspaar scherp, maar je kan ook meer groothoek foto's maken waardoor de muur duidelijker zichtbaar wordt. Een stoere locatie voor foto's voor in jullie trouwalbum.

trouwshoot in Zoetermeer - Graffiti muur
bij de grafittimuur
bruidsfotograaf Zoetermeer - Graffitimuur 1
bruidsfotograaf Zoetermeer - Graffitimuur 13
bruidspaar bij graffitti

Dorpstraat

Zoetermeer is vrij jong maar er is ook een oud dorpscentrum. De Dorpstraat heeft mooie oude panden waar je langs kan lopen. De oude school in de Dorpstraat is een mooie plek waar je even heen kan als het weer niet mee zit. Je kan hier lekker een drankje drinken en door het pand heen gaan. Het pand ziet er mooi in de oude stijl uit. Verder heb je door de Dorpstraat mooie oude panden. Erg leuk om als bruidspaar door de shoppende mensen heen te lopen in het oude Dorp van Zoetermeer.

zoenend bruidspaar op het plein
bruidsfotograaf Zoetermeer - Dorpstraat 02
wandelen in de Dorpstraat

Zoals je allemaal gelezen hebt merk je dat Zoetermeer toch best wat mooie locaties heeft om een trouwreportage te maken. Voor mij als trouwfotograaf is het ook leuk om verschillende foto's te hebben op diverse locaties. Dit geeft een leuke variatie voor in het trouwalbum.


Vrijblijvend eerste gesprek

bruidsfotograaf Stefan Segers

Gaan jullie binnenkort ook trouwen en lijkt jullie deze locatie gaaf? Ik kan jullie nog vele meer over deze locatie vertellen. Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend eerste gesprek waarin we al jullie wensen bespreken en ik meer werk en visie aan jullie kan tonen. Willen jullie mij boeken voor uw bruiloft? Dan gaan we dieper in op de details en bespreken we bijvoorbeeld jullie wensen, de locaties en het draaiboek. Neem contact met me op om een afspraak te maken. Ik ben telefonisch of via e-mail te bereiken.

Stefan Segers

Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.