Hier vindt je de mooiste bruidsfotografie locaties in Utrecht

Het mooie van mijn werk is dat ik op de mooiste plekken kom. Verschillende dorpen en steden en prachtige locaties zie ik voorbij komen tijdens de trouwreportages. Een stad waar zeker mooie foto's te maken zijn is Utrecht. Ik heb een aantal gave locaties verzameld om jullie trouwreportage compleet te maken.

trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - bij het stadhuis en de Domtoren.jpg

De Domtoren

Utrecht is een erg oude stad want deze is rond 50 na Christus opgericht door de Romeinen. Als je daar een beetje de weg kent kan je mooie foto's maken. De oude grachten en mooie oude panden  geven een mooie sfeer voor op de foto. Een van de bekendste torens in Utrecht is de Domtoren.  Deze eeuwen oude toren stamt al uit de Romeinse tijd, maar werd pas rond 920 omgebouwd tot kerk. Na een grote brand in 1253 werd de toren geleidelijk herbouwd. Rond 1382 was de toen in de staat zoals hij nu is.

De Domtoren heeft prachtige lichtinvallen wat perfect is voor trouwfoto's. Als bruidsfotograaf kan je heel blij worden van deze locatie in Utrecht. Mooie oude gewelven, grote ruimtes en veel verschillende plekken om  foto's te maken. Zowel binnen de Domtoren als net daarbuiten is veel te zien en vast te leggen dus ga eens op je gemak daar kijken wat de mogelijkheden zijn en laat je verrassen door dit oude gebouw. Ga ook eens naar de binnentuin waar een mooie fontein staat, hier heb je echt super licht en kan je terecht als het mooi weer is maar ook als het regent.

De grachten van Utrecht

De grachten van Utrecht zijn ook erg bekend. De film Amsterdamned is opgenomen op de vismarkt in Utrecht. De grachten worden ook wel de langste attractie van Utrecht genoemd en zijn een aandenken aan de grote handelsstad dat Utrecht ooit geweest is. De grachten en werven zijn uniek in de wereld. Deze mooie brede grachten met de oude gebouwen op de achtergrond zijn ook heel gaaf om jullie te laten fotograferen. Je kunt zowel boven langs de gracht met de mooie oude panden lopen als beneden de gracht vlak langs de werfkelders en het water lopen. Er zijn hier en daar ook banken waar je even kunt zitten voor wat leuke details. Wellicht is er nog een sloep of botst waar je even in kunt zitten om wat foto's te maken. De grachten zijn zeker aan te raden om in te plannen tijdens de bruidsfotografie in Utrecht.

Cafe's

Utrecht is een echte studentenstad en daardoor heb je naast de vele winkels ook heel veel restaurants en cafe's. Mocht het lekker weer zijn is het altijd even leuk om op een terras te zitten tussen de "normale" mensen. Bestel even een drankje en geniet van jullie mooiste dag. Vaak krijgen jullie leuke reacties van andere die op het terras zitten en dit is nou net wat we als bruidsfotograaf graag zien.

Wanneer jullie op het terras zitten vallen jullie in ieder geval op door de mooie kleding die jullie aan hebben. Op de foto’s van het terras zie je Cafe-restaurant Orloff. Deze is gelegen aan de drukke straat Donkere Gaard. Orloff ligt mooi op een hoek en is goed belicht dus perfect voor de foto.

trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - bruidspaar bij de Domtoren
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - tuin van Domtoren
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - fontein domtoren
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - cafe
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - centrum met regen
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - bruidspaar bij de tunnel naar de grachten
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - bruidspaar bij het hard van Utrecht
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - bruidspaar bij de fietsen in Utrecht
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - bruidspaar bij de grachten
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - bruidspaar in de stad bij fietsen
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - centrum winkelstraat
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - bruidspaar bij de winkelstraatjes van Utrecht
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - met Julianapark fontein
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - park met trouwauto
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - bruidspaar zoenend in de Domtoren
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - bruidspaar op het terras
trouwshoot bruidsfotografie in Utrecht - typisch hofje

Typisch Nederland

Nederland staat er bekend om dat we veel met de fiets op pad gaan. In Utrecht is het vaak sneller met de fiets dan met de auto en er zijn ook veel studenten in de stad die vaak een fiets hebben. Een typisch Hollands plaatje zijn de fietsen in Utrecht die je overal tegenkomt. Vooral bij de vele bruggen in het centrum vind je veel fietsen. Echt leuk om daar foto’s te maken met het bruidspaar.

Tijdens de trouwreportage in Utrecht ben ik als fotograaf altijd om me aan het kijken of ik weer mooie nieuwe plekjes kan vinden voor gave foto’s. Waar je ook op kunt letten zijn de vele hofjes waar je doorheen kan lopen. Deze hofjes zijn ook erg mooi om te zien en hebben vaak mooi licht en zie je de mooie Utrechtse huizen. Als bruidsfotograaf ben je in Utrecht dan ook zeker op het goede adres met al die mooie plekken. In het trouwalbum kun je hier dan ook het thema “typisch Nederland” in verwerken.

Parken

Net buiten het centrum heb je het Julianapark. Dit is een groot en oud park met mooi licht. Het park is als Engelse tuin ontworpen in opdracht van de eigenaar van de bank rond 1903. Rond 1935 is het park uitgebreid en werd het een groot succes bij de kinderen uit de arbeidsbuurten. Het is een echt volkspark. Wanneer je het park even doorloopt vind je een grote vijver met een grote fontein. Heel romantisch voor op de foto. Langs het water zou je lekker kunnen picknicken bijvoorbeeld met een fles champagne wat altijd leuk is op de foto.
Vrijblijvend eerste gesprek

bruidsfotograaf Stefan Segers

Gaan jullie binnenkort ook trouwen en lijkt jullie deze locatie gaaf? Ik kan jullie nog vele meer over deze locatie vertellen. Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend eerste gesprek waarin we al jullie wensen bespreken en ik meer werk en visie aan jullie kan tonen. Willen jullie mij boeken voor uw bruiloft? Dan gaan we dieper in op de details en bespreken we bijvoorbeeld jullie wensen, de locaties en het draaiboek. Neem contact met me op om een afspraak te maken. Ik ben telefonisch of via e-mail te bereiken.

Stefan Segers

Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.