Perfecte loveshoot buiten met deze handige tips

Loveshoots zijn een groeiende trend in het vastleggen van je verloving en een prachtige manier om jullie geluk te delen met je omgeving. Of je de foto’s nou gebruikt voor het bekend maken van jullie bruiloft, voor een foto in de krant of gebruiken voor een Safe The Date uitnodiging, deze foto’s maken steeds vaker deel uit van jullie weg naar de bruiloft. Hoe kan je er nou voor zorgen dat de loveshoot foto’s precies worden zoals je ze altijd in gedachte hebt gehad?

Bedenk daarvoor eerst een bepaalde stijl en locatie welke goed tot zijn recht komen op het moment dat je de foto’s wil tonen. Sommige koppels willen meteen een shoot doen op het moment dat ze net verloofd zijn, wat trouwens een van de beste momenten is omdat jullie dan nog helemaal vol zijn van het mooie moment toen de vraag werd gesteld. Anderen wachten weer tot een maand of twee voor de bruiloft om het thema van de bruiloft er in terug te laten komen. Het maakt niet uit hoe en wanneer jullie van plan zijn de foto’s te gebruiken, met de volgende tips word het zeker een succes en zullen jullie loveshoot foto’s worden zoals jullie ze altijd in gedachten hadden.

Bedenkt een thema

Voor het maken van een perfecte loveshoot begin je met het bedenken van een shoot die bij jullie persoonlijke smaak past. Uiteraard heeft de fotograaf ook ideeën voor jullie loveshoot, maar toch is het handig dat jullie je ook voorbereiden op het thema dat bij jullie past, iets dat een belangrijk onderdeel is voor de loveshoot. Van ultra romantisch zoals het herbeleven van “de vraag” waarbij de bruidegom weer door zijn knieën gaat, of foto’s van grappige foto’s van jullie als koppel waarbij jullie je favoriete activiteit doen, een thema is een belangrijk onderdeel van de loveshoot.

Het uitzoeken van jullie kleding

Net als de voorbereidingen moet er ook veel geregeld worden voor de aankondiging van jullie verloving, save-the-dates, uitnodigingen voor de bruiloft en het plannen van de loveshoot. De juiste timing van de fotoshoot kan effect hebben op elke element van de loveshoot, inclusief de kleding van jullie beiden en het thema die jullie willen. Daarom is het verstandig om de loveshoot te plannen voor hetgeen waar je foto’s voor zou willen gebruiken. Plan op basis hiervan ook de kleding. Tijdens het uitzoeken van de kleding is het niet persé nodig om kleding te kiezen die bij elkaar past, maar het is belangrijk kleding te kiezen die bij het moment past. Bijvoorbeeld als je een formele uitstraling zou willen probeer dan eens een nette jurk en net pak van Marks & Spencer. Voor degene die meer personality willen verwerken in de shoot zouden eens kunnen kijken naar dezelfde bril van bijvoorbeeld Oliver Peoples eye glasses. Let ook op bij het uitzoeken dat het belangrijk is dat de kleding lekker comfortabel zit tijdens de fotoshoot, dus zorg ervoor dat de kleding goed zit en je schoenen erbij passen. Als laatste is het belangrijk te weten dat je lekker relaxt en veel plezier hebt want dit is het begin van jullie bruiloft avontuur.

bruidsfotograaf Stefan Segers

Willen jullie ook een loveshoot? Lees dan hier verder hoe een loveshoot prijzen werken en wat het kost. Stuur me anders een bericht via het contactformulier en uiteraard is bellen ook mogelijk op telefoon 065-3338796.

Stefan Segers

Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.