Bruidsfotografie bij Herberg Vlietzicht Rijswijk met Maurice en Chantal

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en de eerste bruiloft staat al weer klaar om te beginnen. Het is niet heel gebruikelijk dat ik bruiloften in januari fotografeer dus dat maakt het extra leuk. Maurice en Chantal gaan vandaag trouwen op een iets andere manier dan normaal. Ze hebben een winteravond bruiloft in Herberg Vlietzicht in Rijswijk en dat is een leuke uitdaging voor mij om de bruidsfotografie in Rijswijk te mogen doen.

In de winter is het al vroeg donker en zo ook vandaag, want om 17.00 uur was de zon al verdwenen. Dit was ook het moment dat de gasten pas arriveerde bij Vlietzicht. Het bruidspaar en de gasten zijn meteen aan tafel gegaan voor het diner. Na het diner kwam de rest van gasten en begon de ceremonie. Echt een uitdaging want ik wilde het liefst niet flitsen maar toch mooie foto's. Ik heb daarom lichtsterke lenzen gebruikt voor de trouwfotografie zodat ik toch een redelijk hoge sluitertijd kon gebruiken met niet al te veel ruis. Gelukkig kon ik met de nieuwe Fuji X-T3's werken die heel snel zijn en goed kunnen scherpstelling in het donker en daarbij een mooie ruis gebruiken die op fotoafdrukken zo goed als niet zichtbaar is.

Na de ceremonie ben ik nog even met het bruidspaar en de kinderen een korte fotoshoot in het pand gaan maken want het feest ging intussen ook beginnen. Op het feest zijn dj lampen aanwezig en kan ik makkelijk mijn eigen flitsers ook gebruiken zonder dat ze opvallen. Daardoor kan ik me lekker vrij bewegen en de sfeer van het feest goed vastleggen.

Aan het einde van het feest begonnen de voeten al aardig pijn te doen door het lekker mee dansen, het was dus een goed feest!

Maurice en Chantal, heel veel geluk samen.

Stefan Segers

Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.