Hoe kies je een goede trouwfotograaf? 5 tips.

Een van de belangrijkste keuzes in aanloop naar jullie bruiloft is de fotograaf. Je wilt natuurlijk dat jullie huwelijksdag prachtig wordt vastgelegd! Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een trouwfotograaf? Vijf tips.

 

Spontane trouwfoto’s

Allereerst is de stijl van de fotograaf belangrijk. Bekijk meerdere portfolio’s van verschillende fotografen. Gaan jullie voor een traditionele stijl of meer spontane trouwfoto’s? Veel bruidsparen willen een journalistiek verslag van hoe de dag écht was en niet teveel poseren voor de fotograaf. Toch wil je zeker zijn van mooie foto’s! Een goede fotograaf vind hierin de perfecte balans. Door op een spontane manier aanwijzingen te geven, maakt een trouwfotograaf prachtige shots die natuurlijk overkomen. 

Feestelijke huwelijksfoto’s

Bespreek van tevoren wat de werkwijze is van de fotograaf. Een goede trouwfotograaf valt niet op tussen de gasten. Je vergeet helemaal dat hij of zij er is! Een trouwfotograaf schakelt makkelijk: het ene moment bevindt hij zich ongemerkt op de achtergrond, op het andere moment neemt hij ruimte in als het nodig is. Bijvoorbeeld op de dansvloer! Je verwacht het niet, maar een dansende fotograaf maakt de feestelijkste huwelijksfoto’s!

 Professionele trouwfotograaf

Natuurlijk is het belangrijk dat een fotograaf professioneel is. Is hij goed bereikbaar? Heeft hij een goed en snel antwoord op al jullie vragen? Wat zeggen anderen over deze fotograaf? Een van de belangrijkste dingen is natuurlijk de klik die je met iemand hebt. Hebben jullie er een goed gevoel bij? 

 De beste trouwfoto’s binnen een dag

Na de bruiloft willen jullie natuurlijk zo snel mogelijk kunnen nagenieten van de dag! Een snelle fotograaf heeft op de dag zelf de eerste beelden al klaar om te bekijken. Super leuk om alvast een kijkje in de keuken te krijgen en te delen met jullie gasten. Ook bieden veel trouwfotografen aan om een album te maken. Hoe leuk is het om die al binnen een week te ontvangen? Vraag na bij de fotograaf hoe lang hij of zij erover doet.

 Foto’s van de late uurtjes

Bespreek met de fotograaf hoe lang hij of zij op de bruiloft aanwezig zal zijn. Het zou toch jammer zijn als de laatste uurtjes niet worden vastgelegd! De leukste foto’s worden op het begin én op het einde van het feest gemaakt. Spreek duidelijk met de fotograaf af wat de begin- en eindtijden zijn.

Ik hoop dat deze beknopte informatie jullie helpt en laat het gerust weten als jullie vragen hebben. Jullie zijn altijd welkom voor een kop koffie of een online-meeting om te kijken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.

Groetjes, Stefan

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Tips voor perfecte trouwfoto’s

Volgende
Volgende

6 goedkope maar fotogenieke trouwlocaties