Nederlandse bruidsfotograaf meenemen naar het buitenland of niet?

Trouwen in het buitenland is echt super gaaf, maar er moeten ook foto's gemaakt worden. Neem je een Nederlandse fotograaf mee of huur je een lokale fotograaf in? Ik zet de voor- en nadelen voor je op een rij.

Jullie zijn eruit en willen graag trouwen in het buitenland, maar hebben nog geen idee of je de bruidsfotograaf moet meenemen vanuit Nederland of juist een buitenlandse bruidsfotograaf moet boeken? Dat de bruiloft onvergetelijk wordt staat vast en dat gaan jullie vieren met vrienden en familie. Dit event moet natuurlijk wel mooi vastgelegd worden. Is het nu slimmer om een bruidsfotograaf vanuit Nederland te laten invliegen of een lokale trouwfotograaf boeken? We geven jullie enkele voordelen en nadelen bij het zoeken naar een geschikte fotograaf uit Nederland of buitenland.

Nederlandse bruidsfotograaf meenemen

In Nederland kennismaken met een trouwfotograaf die gewoon met jullie meegaat naar de bruiloft is uiteraard mogelijk. De voordelen van het invliegen van een Nederlandse bruidsfotograaf zijn:

  • De fotograaf spreekt in ieder geval Nederlands wat voor jullie hoogst makkelijker communiceren is dan een Italiaanse fotograaf.

  • Het intakegesprek vind bij jullie thuis af of op kantoor bij de fotograaf. Online afspreken gebeurd tegenwoordig ook steeds vaker. Op deze manier kun je veel beter aanvoelen of de klik er is en of het vertrouwd aanvoelt.

  • Van de nederlandse fotograaf weet je precies wat je krijgt waar je voor betaald.

  • Na de bruiloft kun je gemakkelijk contact leggen als je extra service nodig hebt.

  • Een correctieronde voor het trouwalbum kan veel makkelijker in Nederland plaats vinden en het is ook gemakkelijker uitleggen wat jullie voor aanpassingen willen.

  • De kosten voor een Nederlandse fotograaf hoeven niet veel duurder te zijn dan een Italiaanse fotograaf.

  • De bruidsfotograaf hoeft niet direct bekend te zijn met de omgeving. Een goede bruidsfotograaf weet met elk licht op elke locatie topfoto's te maken.

Er zijn uiteraard ook enkele nadelen als je een Nederlandse fotograaf mee neemt:

  • Er komen wat kosten voor verblijf en vlucht bij.

  • Niet iedere fotograaf wil naar het buitenland reizen voor een fotoreportage, dus je keuze is wat beperkter.

Buitenlandse bruidsfotograaf inhuren

Wanneer je in het buitenland gaat trouwen zul je al snel eraan denken een lokale fotograaf in te huren. Dit omdat je aanneemt dat hij veel meer voordelen kan bieden dan het invliegen van een Nederlandse fotograaf. De weddingplanner kan jullie helpen met het aanbevelen van een lokale fotograaf:

  • Een lokale bruidsfotograaf is bekend met de omgeving, kent de mooiste plekjes en weet precies wanneer het licht op zijn best is;

  • De lokale bruidsfotograaf hoeft minder te reizen en heeft geen verblijf nodig waardoor je de kosten kunt drukken.

  • Een fotograaf in het buitenland heeft een website waar je zijn foto's kunt bekijken (of vraag dit na bij je weddingplanner)

Er zijn ook nadelen bij het boeken van een Italiaanse bruidsfotograaf:

  • De lokale bruidsfotograaf spreekt de lokale taal maar ook vaak wat gebrekkig Engels. Dit kan lastig communiceren zijn.

  • Doordat er een taalbarrière is zal de bruidsfotograaf minder in de groep gasten opgaan. Dit kan wat minder spontane foto's opleveren.

  • Een buitenlandse fotograaf ontmoet je pas wanneer je in buitenland bent. Of je een klik met de fotograaf hebt weet je vaak pas wanneer de grote dag er is (tenzij je eerder naar het buitenland afreist om dingen voor de bruiloft te regelen)

  • De lokale trouwfotograaf zal de foto's afleveren maar vaak geen album.

  • Als een lokale bruidsfotograaf een album maakt zal een correctieronde er lastig zijn vanwege de afstand en taalbarrière.

Trouwshoot

Ik reis graag en neem altijd een camera mee als ik naar het buienland ga. Het licht is altijd anders en je ziet zoveel leuke dingen om je heen. Voor bruiloften reis ik ook graag naar het buitenland. De sfeer is altijd heel erg leuk en omdat ik me goed kan aanpassen aan het gezelfschap en zelf heel relaxt, ben en me goed kan inleven in jullie dag pas ik goed in de groep. Op deze manier weet ik spontane momenten als geen ander vast te leggen. Ik communiceert duidelijk en is erg transparant met jullie waardoor jullie weten waar jullie aan toe zijn. Daarnaast ben ik snel en heeft hij vaak binnen een 1 of 2 dagen een selectie foto's zodat jullie meteen de mooiste momenten kunnen herbeleven. Binnen een week staan alle foto's klaar op de online gallery in verschillende mappen (delen van de dag) en daarbij een spetterende slideshow om de dag weer te herbeleven. Bovendien zorg ik ervoor dat binnen een week het eerste ontwerp van jullie trouwalbum klaar staat. Elke bruiloft waar ik deel van mag uitmaken, is volledig uniek, maar zijn ervaring heeft hem op alles voorbereid, iets wat belangrijk is wanneer je op zoek bent naar destination wedding trouwfotograaf. 

Mijn geheim

Ik spreek geregeld bruidsparen die spannend vinden om voor de lens van een trouwfotograaf te staan. Maak je maar geen zorgen, want je bruiloft is zeker geen grote fotoshoot en je hoeft niet heel de dag naar de camera te lachen. Een trouwshoot doe je niet elke dag en daarom denken we erover na. Veel bruidsparen vinden hun foto's natuurlijk en spontaan overkomen. Niet te geposeerd en spontaan, maar ook scherp en mooi belicht. Ik fotografeer elke moment van de dag, van de voorbereidingen met je vrienden en vriendinnen, jullie gasten, ouders en familie, eigenlijk alles tot en met het feest.

Ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn en ik ben benieuwd of jullie ook in het buitenland gaan trouwen? En ik wens jullie een hele mooie bruiloft! Als jullie nog vragen hebben, stel ze gerust!

Groetjes,

Stefan

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

De trouwauto: het onmisbare detail van  een bruiloft 

Volgende
Volgende

Trouwfotografie in Gouda - Anouk en Rafael