praktische tips voor de trouwreportage en fotolocaties

Het zoeken naar een ideale fotolocatie voor een trouwreportage lijkt voor veel bruidsparen een halsbrekende opgave. Toch hoeft het helemaal niet lastig te zijn om een geschikte fotolocatie te vinden. Ook bij slecht weer zijn er genoeg mooie binnenlocaties te bedenken. Ik heb daarom een aantal tips verzameld waarmee jullie bruidsfoto's een succes worden!

Hoeveel tijd neemt een reportage in beslag?

Als ervaren bruidsfotograaf adviseer mijn bruidsparen om voldoende tijd in te plannen voor de trouwreportage. Op die manier hoeft er niet gehaast te worden en krijg je veel meer ontspannen foto's. Ik adviseer meestal om minimaal 1,5 uur excl. reistijd voor de trouwreportage uit te trekken maar het hangt uiteraard af van de dagindeling. Na de bruidsreportage is het voor het bruidspaar vaak fijn om een kort moment in te lassen om even te ontspannen, op te frissen en indien nodig make-up bij te werken.

huwelijksfotografie bij de Molendriegang (Leidschendam)

huwelijksfotografie bij de Molendriegang (Leidschendam)

Tips voor originele fotolocaties voor jullie trouwreportage

Actieve trouwreportage

Wij zijn als trouwfotograaf creatief en vindingrijk en bijna overal wel mooie foto's maken. Op een locatie die niet echt voor de hand ligt kunnen we toch geslaagde trouwfoto’s maken. Zo maak ik bijvoorbeeld gebruik van tuincentra bij slecht weer of de Japanse Watertuin in Naaldwijk. Creatieve composities zorgen ervoor dat niet terug te zien is dat deze foto’s gemaakt zijn in zo'n kas. Bij mooi weer is een duur kasteel of landgoed echt niet de enige optie. Samen een bloemetje kopen op de markt, struinend door smalle straatjes, een wijntje drinken op het terras, een visje kopen in een pittoresk haventje of lekker loungen bij een hippe strandtent leveren ongedwongen en originele trouwfoto’s op.

Wees actief! Een activiteit doen zorgt voor actie op de trouwreportage. Wat dacht je van samen op de bakfiets/ fietstaxi / scooter door de stad? Succes verzekerd! Of doe iets met jullie passie of hobby. Sla een balletje op de golfbaan, neem een salsa les, huur een paard voor een bijzondere reportage op het strand of in het bos, ga vliegeren, maak een wandeling op de heide of speel volleybal op het strand.

Maak alvast foto's

Probeer dus eigenlijk iets te vinden dat dicht bij je staat. Op de weg naar jullie bruiloft komen jullie vanzelf op leuke ideeën en ga dan er eens heen en maak met je telefoon wat foto's van plekken waarvan je denkt dat ze leuk zijn op de foto. Thuis zie je vanzelf of deze plekken wel of niet werken. Doordat je lekker voorbereid de shoot in gaat zul je zien dat je veel relaxter bent en kan je mij jullie ding laten zien. Dit geeft meteen spontane foto's!

bruidsfoto als bruidspaar door een haag loopt van de brandweer

Ideeën voor buiten- en binnenlocaties voor bruidsreportages

 • Monumentaal of juist modern museum

 • restaurant

 • grand café

 • hotel of ander bijzonder pand zoals een oude bibliotheek (Hotel Johannes Vermeer in Delft)

 • Kerk (Op Hodenpijl Schipluiden)

 • stadstuin (Paleis tuinen in Den Haag)

 • theetuin

 • stadspoort (Oostpoort Delft)

 • viaduct of skatepark met graffiti

 • molen (Driemanspolder vlak bij Leidschendam)

 • beeldentuin

 • kunstgalerie (Escher museum)

 • dierentuin (Blijdorp)

 • speeltuin (Clingendael, Westerpark Zoetermeer)

 • kinderboerderij

 • theater/filmzaal (Stadstheater)

 • recreatiepark (Westerpark, Amsterdamse Bos, Clingendael)

 • strandje (Kijkduin, Scheveningen, Monster, Noord AA)

 • haven of een bijzonder woon- of winkelcentrum zoals Bataviastad met haar leuke gekleurde winkeltjes.

 • Veel inspiratie haal ik ook uit de website architectenweb met een overzicht van schitterende architectonische gebouwen in Nederland waar je prachtige trouwreportages kunt maken.

 • Ook vind je in Nederland veel bijzondere, soms overdekte, bijzondere tuinen zoals de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest, The Japanese Watergarden in Naaldwijk en de Botanische tuinen van Utrecht.

trouwfoto in de parkeergarage

trouwfoto in de parkeergarage

trouwfoto bij restaurant Hofstede Meerzigt - Zoetermeer

trouwfoto bij restaurant Hofstede Meerzigt - Zoetermeer

bruidsfotografie onder de snelweg A2

bruidsfotografie onder de snelweg A2

trouwreportage bij Oostpoort Delft

trouwreportage bij Oostpoort Delft

bruidsfotografie bij het Noord AA Zoetermeer

bruidsfotografie bij het Noord AA Zoetermeer

trouwfoto in theater de Naald

trouwfoto in theater de Naald

bruidsfotografie in Den Haag

bruidsfotografie in Den Haag

bruidsfotografie op het strand van Scheveningen

bruidsfotografie op het strand van Scheveningen

bruidsfotografie aan het Noord AA strand in Zoetermeer

bruidsfotografie aan het Noord AA strand in Zoetermeer

silhouet bruidsfoto bij de Erasmusbrug in Rotterdam

silhouet bruidsfoto bij de Erasmusbrug in Rotterdam

Accessoires

Accessoires geven de trouwfoto’s net dat beetje extra. Neem een picknickmand en een kleedje, een fles champagne voor “bruisende trouwfoto’s” of een krantje van jullie trouwdatum mee.

Kinderen

Zijn er kinderen aanwezig bij de bruidsreportage? Zorg er dan voor dat er iemand meegaat om ze in de gaten te houden zodat jullie hier zelf geen omkijken naar hebben. Meestal gaan we 15 minuten op pad met de kinderen en dan gaan die weer mee terug naar de familie zodat jullie zelf ook nog even de tijd hebben en niet om hoeven te kijken naar de kinderen.

Voor de trouwfotograaf is het ook leuk om verschillende foto's te hebben op diverse locaties. Dit geeft een leuke variatie voor in het trouwalbum.

We vinden het heel erg leuk als jullie voor ons kiezen. Wij halen het mooiste uit jullie, ook als je niet graag voor de camera staat. Trouwfotografie doen we met met veel plezier en passie! Wellicht zijn we ook voor jullie bruiloft de juiste bruidsfotograaf!

bruidsfotograaf Stefan Segers

Ik ben benieuwd naar jullie trouwdag

Hebben jullie ook een spetterend feest in de planning? Kom dan een keer langs op de koffie. Ik ben erg benieuwd naar jullie bruiloft en wat voor feest jullie willen organiseren. Uiteraard is bellen ook mogelijk op telefoon 06-53338796.

Stefan Segers

Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.