Bruidsfotografie tips Voorburg - Huygens Museum Hofwijck

Museum Hofwijck in Voorburg is een prachtige locatie om te trouwen en ook foto's te maken. Een schattig klein kasteel aan de Vliet in Voorburg met een prachtige tuin staat garant voor mooie foto's. Ik heb hier een aantal handige tips waar je de beste plekjes vindt om trouwfoto’s te maken bij deze prachtlocatie.

Geschiedenis

Constantijn Huygens (1596-1687) was een fascinerende, veelzijdige man. Raadsheer van de stadhouders van Oranje en in zijn vrije tijd een kundig beoefenaar van kunst en wetenschap. U kunt leven en werken van Huygens bewonderen op Hofwijck, de voor een deel prachtig bewaard gebleven buitenplaats in Voorburg. Huygens liet Hofwijck naar eigen ontwerp aanleggen, een harmonische omgeving waar hij zich terugtrok wanneer hij de drukte en de politieke woelingen van het Haagse leven wilde ontvluchten.

Bij Huygensmuseum Hofwijck kunt u huis en tuin bezoeken, een rondleiding krijgen, met de klas langskomen, genieten van een concert of lezing, trouwen in een 17de eeuwse omgeving of ontbijten, lunchen, dineren en vergaderen.

(bron: www.hofwijck.nl)

panorama Huygens Hofwijck - Voorburg

Foto plekken

De oprijlaan is indrukwekkend en heeft mooie hoge bomen met mooi licht. Heel gaaf om met de auto doorheen te rijden. De bomen kunnen ook goed gebruikt worden tijdens de trouwreportage. Leuks spontane portretten zijn hier te maken door de combinatie van het licht en het mooie groen. In de tuin kun je rondlopen en heb je best wat mooie plekken om te fotograferen. De ophaalbrug is het pronkstuk van Hofwijck. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht naar het kasteel. Voor Hofwijck heb je een mooie trap waar je een groepsfoto zou kunnen maken het het kasteel op de achtergrond. Tevens is daar ook plek om te trouwauto neer te zetten met hetzelfde mooie uitzicht.

Trouwlocatie

In Hofwijck is plek voor ongeveer 30 gasten. Het is dus een intieme plek om te trouwen. Mooi licht komt door de ramen naar binnen. Op een zonnige dag kan dit wat hard zijn maar daar hebben ze ook gordijnen hangen die eventueel dicht kunnen als het licht te hard is. Is er te weinig licht hebben ze een aantal spots opgehangen welke aan gezet kunnen worden zodat alles toch mooi uitgelicht is.

Hofwijck is een leuke locatie om te fotograferen en om te trouwen. Kijk op de website voor meer informatie: www.hofwijck.nl

Huygens Hofwijck - Voorburg vooraanzicht

oprijlaan Huygens Hofwijck - Voorburg

panorama in Huygens Hofwijck - Voorburg

detail uit museum hofwijck

beeld in de tuin van Huygens Hofwijck - Voorburg

mooie trap in Huygens Hofwijck - Voorburg

bord Huygens Hofwijck - Voorburg

bruidsfotografie Huygens Hofwijck - Voorburg

bruidsfotografie Huygens Hofwijck - Voorburg

auto met bruidspaar bij Huygens Hofwijck - Voorburg

Vrijblijvend eerste gesprek

Gaan jullie binnenkort ook trouwen en lijkt jullie deze locatie gaaf? Ik kan jullie nog vele meer over deze locatie vertellen. Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend eerste gesprek waarin we al jullie wensen bespreken en ik meer werk en visie aan jullie kan tonen. Willen jullie mij boeken voor uw bruiloft? Dan gaan we dieper in op de details en bespreken we bijvoorbeeld jullie wensen, de locaties en het draaiboek. Neem contact met me op om een afspraak te maken. Ik ben telefonisch of via e-mail te bereiken.

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Hoe kies je locaties voor de trouwreportage?

Volgende
Volgende

praktische tips voor de trouwreportage en fotolocaties