Tips trouwring kiezen

Een trouwring is een belangrijk onderdeel van het huwelijk en van de trouwdag. Het is een zichtbare verbinding tussen jou en je geliefde. Nadat jullie de ringen om elkaars vinger hebben geschoven zijn jullie in de echt verbonden. Maar hoe kies je nu de juiste trouwring? Met deze tips van Juwelier Jos kom je een heel eind.  

Trouwring kiezen 

Begin altijd met oriënteren. Ga eens langs bij verschillende juweliers of zoek online. Op die manier krijg je een goed beeld van het aanbod en weet je vaak al gauw wat je wel en niet mooi vindt. Ook kun je bij de juwelier alvast wat ringen passen zodat je een goed beeld krijgt van hoe bepaalde ringen je staan.

Let tijdens het oriënteren op de grootte van de ring, het metaal, de afwerking van de ring en de stenen (de soort en de manier van zetten). Let ook op de combinatie met andere sieraden. Draag je vaak en graag ringen of armbanden? Kijk dan hoe de trouwring hier bij staat. Vaak kiezen stellen ringen die bij elkaar passen. Vinden jullie beide heel iets anders mooi? Dan hoeft dit natuurlijk niet!

Wat nog goed is om te weten bij de keuze van het metaal. Goud en zilver zijn het meest gangbaar, maar staal en titanium zijn ook gebruikelijk. Wel hebben goud en zilver als voordeel dat ze later nog groter of kleiner kunnen worden gemaakt, ook behouden goud en zilver altijd hun waarde. Wel zijn staal en titanium goedkoper en onderhoudsarm. 

Wil je graag een gouden ring, maar vind je geelgoud niet mooi? Kies dan voor een ring in witgoud of roségoud. Een combinatie van kleuren kan vaak ook. 

Ben je klaar met oriënteren en heb je een goed beeld van de ring die je wil hebben? Dan is het tijd om de ringen te gaan kopen of te laten ontwerpen door de juwelier. Wil je de ringen iets persoonlijker maken? Denk bijvoorbeeld aan net een andere bijzondere steen of een persoonlijke gravure. Dan kan dit ook bij de ambachtelijke goudsmid.

Rings for Two

Juwelier Jos heeft een eigen collectie trouwringen onder de naam Rings for Two. Dit is een collectie trouwringen, geheel ontworpen en ambachtelijk vervaardigd in eigen edelsmederij. 

Ik hoop dat deze beknopte informatie jullie helpt en laat het gerust weten als jullie vragen hebben. Jullie zijn altijd welkom voor een kop koffie of een online-meeting om te kijken wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen.

Groetjes, Stefan

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

6 goedkope maar fotogenieke trouwlocaties

Volgende
Volgende

Tips om passende bruidslingerie te kiezen