Trouwfotografie in Gouda - Anouk en Rafael

Het is een mooie zonnige, maar koude Valentijnsdag en ik ben op weg naar Gouda voor de bruiloft van Anouk en Rafael. Anouk komt uit Nederland en Rafel komt uit Frankrijk, maar ze hebben elkaar leren kennen op Sint-Maarten en wonen daar al een tijd samen. Ze zijn op vakantie in Nederland en gaan ook nog eens trouwens vandaag in het bijzijn van de familie.

Het bruidspaar heeft voor Gouda gekozen om het een typische nederlandse uitstraling heeft en ze alles dicht bij elkaar hebben. Anouk is namelijk zwanger en dat komt dan goed uit.

Eenmaal aangekomen bij het prachtige Hotel Weeshuis in het centrum van Gouda is Rafael al klaar voor de grote dag. Even later komt Anouk met de auto aangereden en hebben ze de first look op het plein. Nadat alle familie het bruidspaar gedag gezegd heeft zijn we naar het stadhuis van Gouda gewandeld en hebben tussendoor wat foto's gemaakt. De ceremonie werd in twee talen gedaan omdat de familie van Rafael uit Frankrijk komt. Aansluitend hebben we taart en toast gedaan en hebben we buiten wat groepsfoto's gemaakt.

Waarom Gouda een geweldige plek is voor huwelijksfotografie

Gouda is een kleine stad in Nederland, met een bevolking van ongeveer 30 duizend mensen. Het is een van die plaatsen waar veel mensen nog nooit van hebben gehoord (hoewel het zeker de moeite waard is om erover te leren), maar het feit dat het zo beroemd is, maakt het een geweldige plek voor huwelijksfotografie.

Daarom een paar redenen om Gouda eens te bekijken:

• Het stadhuis: Gouda heeft een van de mooiste stadhuizen van Europa, met zowel culturele als commerciële activiteiten. Het ziet eruit als iets dat rechtstreeks uit een architectonisch designboek komt, met zijn met chroom ingelegde koepel en prachtige mozaïektegels.

• De kaasmarkt: Er zijn zoveel verschillende soorten kazen te koop in Gouda — van lokale kazen zoals “Kleine Roest” of “Rode Johannisnacht” tot meer exotische Friese (Langoustina) en St. Louis Blue kazen uit Speculoos (België) .

• Hotel Weeshuis: Gouda staat bekend om zijn hartverwarmende gastvrijheid van het personeel. Het is een prachtig oud pand met typisch oud hollandse elementen. Echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Rafael en Anouk heel veel geluk samen 🫶🏼

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Nederlandse bruidsfotograaf meenemen naar het buitenland of niet?

Volgende
Volgende

Boskoop: de beste plaatsen om trouwfotos te maken met Joey en twan