bruidsfotografie in stadhuis Delft met Richard en Ingrid

Het is vandaag een prachtige dag en mooi licht en niet al te warm. Voor vandaag staat de bruidsfotografie van Ingrid en Richard op het programma. Al vroeg ben ik naar Richard toe waar hij geholpen wordt met aankleden door zijn ouders. Nadat hij klaar is ben ik naar Ingrid toe gereden die zich aan het voorbereiden is bij haar ouders thuis. Daar had ik nog even tijd wat details te fotograferen zoals de trouwjurk en de ringen en natuurlijk de voorbereidingen zelf.

Rond de middag werd Ingrid opgehaald door Richard en daarna zijn we door gereden voor de bruidsfotografie in Delft. We zijn begonnen bij de Oostpoort en zijn door het mooie centrum van Delft gelopen. Om een mooie combinatie te kunnen maken in het album hebben we naar de bruidsfotografie in Delft ook een deel van de trouwreportage in Delftse Hout gemaak. Dit prachtige park heeft open stukken met hard licht maar ook mooi stukken met schaduw onder de mooie bomen waardoor je veel kunt variëren qua licht. 

De trouwceremonie vond plaats in het prachtige stadhuis van Delft. Wat grappig is, is dat ondanks dat het stadhuis mooi is van buiten en binnen, het voor een fotograaf soms wat lastig kan zijn omdat het licht van de zijkant komt waardoor de ene helft van de gasten goed verlicht zijn en de andere helft met tegenlicht zitten. Gelukkig werk ik met goede apparatuur om dit af te vangen en weet de juiste hoeken te pakken waardoor je toch mooi licht krijgt op de andere helft gasten zonder dat je ze hoeft te storen met die vervelende flitser :) Daardoor blijf ik altijd op de achtergrond en heeft niemand last van mij.

Na de ceremonie zijn we naar Knus gegaan in Delftse Hout voor de receptie, diner en feest. 

Feestfotografie is ook een vak apart. Je kunt dit doen door het bestaande licht te gebruiken wat de DJ bij zich heeft maar je kan ook flitsen. Op een feest zijn toch al veel lichten die bewegen en knipperen dus de flitser heb je dan geen last van. Tijdens de feestfotografie heb ik gebruik gemaakt van mijn Canon met 3 flitsers. Aan beide zijde van de DJ heb ik een flitser geplaatst en op mijn Canon 1DX2 ook een flitser. Wanneer de camera klikt flitsen alle 3 de flitsers te gelijk en krijg je een mooi belichte groep en sfeer licht tegelijk wat uiteindelijk weer mooi gebruikt kan worden in het album :)

An het einde van de avond zijn Ingrid den Richard door een haag met sterren gelopen naar het (huwelijks)bootje om vervolgens weg te varen naar de overkant.

stefan segers.png

Ga je binnenkort ook trouwen? Neem dan contact met mij op en kom een langs voor een kop koffie. Ik ben erg benieuwd naar jullie wensen.

Stefan Segers

Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.