Bruidsfotografie bij Kasteel Duivenvoorde

Voor wie van klassieke locaties houdt, vindt Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten zeker een mooie locatie. Je kunt hier zowel binnen als buiten fotograferen wat in Nederland zeker handig is vanwege het onzekere weer. Naast het maken van foto's kan hier ook getrouwd worden wat erg indrukwekkend is.

Geschiedenis

Duivenvoorde ontleent zijn naam waarschijnlijk aan de rivieren de Duve (of Dobbe) en de Voor, waartussen het kasteel is ontstaan. In 1226 wordt 'Duvenvoirt' voor het eerst genoemd in een akte, waarin de erfenis van goederen werd geregeld. Omstreeks 1250 stond op de plaats van het huidige kasteel een donjon - een vierkante verdedigingstoren. Later werd woonruimte belangrijker dan veiligheid. Men bouwde steeds meer bij aan de toren. Bij een ingrijpende verbouwing in opdracht van Johan van Wassenaer in 1631 kreeg het kasteel zijn huidige uiterlijk en grondplan. Duivenvoorde werd van een robuuste verdedigingstoren voorgoed een behaaglijk landhuis.

bron: www.kasteelduivenvoorde.nl

trouwshoot bruidsfotografie kasteel duivenvoorde trouwzaal
trouwreportage-bruidsfotografie-Duivenvoorde-05
trouwreportage-bruidsfotografie-Duivenvoorde-26
trouwreportage-bruidsfotografie-Duivenvoorde-18
trouwreportage-bruidsfotografie-Duivenvoorde-20
trouwreportage-bruidsfotografie-Duivenvoorde-17-682x1024
trouwreportage-bruidsfotografie-Duivenvoorde-03-682x1024
trouwreportage-bruidsfotografie-Duivenvoorde-19
trouwreportage-bruidsfotografie-Duivenvoorde-11
trouwshoot bruidsfotografie kasteel duivenvoorde oprijlaan
trouwshoot kasteel duivenvoorde bruidsfotografie voor het kasteel

Foto plekken

Wat heel gaaf is aan Duivenvoorde is de oprijlaan. Zodra je deze oprijdt heb je van die hele mooie hoge bomen langs de oprijlaan welke zo'n 500m is. Zodra de zon volop schijnt heb je mooi zacht licht. Maar ook in de herfst heb je mooie kleuren. Halverwege de oprijlaan heb je een veld waar je even zou kunnen lopen met mooi licht. Om het kasteel zijn verschillende kleine paden waar je overheen kan om te fotograferen. Uiteraard het mooie uitzicht naar het kasteel is gaaf maar het park biedt ook veel mogelijkheden. In het kasteel zelf kan je in de grote zaal en op de trappen fotograferen. Mooie sierlijke elementen zijn hier terug te vinden. ook de kleuren van de vloer en de muren zijn mooi. Verder zijn er veel details in het kasteel als aanvulling voor in het trouwalbum. Mocht het weer het toelaten kan je het kasteel uit naar rechts richting de tuin voor de rest van de trouwreportage. Wanneer je over de brug loopt heb je mooi uitzicht met het kasteel op de achtergrond. Aan de zijde van de parkeerplaats is ook een weg naar de gracht met een mooi uitzicht op de vliet en het kasteel. Ik ben meerdere malen in het kasteel geweest maar elke keer zie je weer meer leuke plekjes om te fotograferen. In de foto's vind je wat inspiratie.

Trouwlocatie

Niet alleen fotograferen is mogelijk in Duivenvoorde, maar je kunt er ook trouwen. In de grote zaal vind de ceremonie plaats. De trouwzaal heeft een prachtige ambiance en mooi licht wat voor mij weer belangrijk is om te gebruiken tijdens de bruidsfotografie. Er is ruimte voor veel mensen dus grote en kleine groepen zijn hier welkom.

Kijk voor meer informatie op de website van Kasteel Duivenvoorde en neem contact met ze op als je daar foto's wilt maken. Website: www.kasteelduivenvoorde.nl


Vrijblijvend eerste gesprek

bruidsfotograaf Stefan Segers

Gaan jullie binnenkort ook trouwen en lijkt jullie deze locatie gaaf? Ik kan jullie nog vele meer over deze locatie vertellen. Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend eerste gesprek waarin we al jullie wensen bespreken en ik meer werk en visie aan jullie kan tonen. Willen jullie mij boeken voor uw bruiloft? Dan gaan we dieper in op de details en bespreken we bijvoorbeeld jullie wensen, de locaties en het draaiboek. Neem contact met me op om een afspraak te maken. Ik ben telefonisch of via e-mail te bereiken.

Stefan Segers

Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.