Leuk idee: Vintage bruidsfotografie

Ouderwets wordt weer nieuwerwets en dit geldt al helemaal voor bruiloften. Zijn jullie ook zo’n fan van alles wat met de jaren ’50, ’60 of ’70 te maken heeft? Een vintage bruiloft compleet met vintage bruidsfotografie is dan een erg leuke optie en hoeft helemaal niet veel te kosten! Gebruik jullie fantasie en creativiteit en voor jullie het weten geef je het ja-woord in de ‘summer of ‘69’.

Vintage bruidsfotografie

Een vintage bruiloft is natuurlijk niet compleet zonder vintage trouwfoto’s. Tegenwoordig kun je via de applicatie ‘Instagram’ een te gek effect realiseren met pas gemaakte (mobiele) foto’s. Na een paar klikken op het scherm is de foto niet meer vol felle kleuren, maar juist ouderwets en authentiek. Trouwshoot realiseert dit effect ook voor jullie bruidsreportage, door niet alleen kleurfoto’s te gebruiken, maar juist ook een vintage effect aan (een deel van)  jullie trouwfoto’s toe te voegen. Het eindresultaat, vintage bruidsfotografie, is enorm origineel en staat prachtig in een traditioneel album. Maar ook in het exclusieve album kun je deze foto's op een prachtige manier verwerken.

Accessoires en omgeving

Uiteraard is een vintage bruidsreportage een prachtige herinnering aan jullie bruiloft, maar de details zijn even belangrijk. Denk eens aan zaken als het gebruiken van een Engels servies voor jullie gasten, ouderwetse stoelen en tafels of het toevoegen van items als koffers en vogelkooitjes. Ook kleine details hebben een groot effect. Zelf geplukte bloemen (ook voor het bruidsboeket!), gehaakte kleedjes of een vintage uitnodiging zijn een absolute toevoeging aan jullie bruiloft en bruidsreportage.

Daarnaast is de omgeving een belangrijk item om over na te denken. Trouwen in een kasteel past niet echt in het plaatje van een vintage bruiloft, maar een boerderij bijvoorbeeld wel. Jullie kunnen ook kiezen om de bruiloft in een weiland te houden. Dit geeft weer allerlei mogelijkheden om vintage items toe te voegen en er echt jullie stempel op te drukken. Wanneer jullie kiezen voor een vintage bruiloft is het belangrijk om de omgeving rustig te houden, zodat de focus op het thema ligt.

Kleding

Willen jullie ook zelf het gevoel hebben dat je terug bent gegaan in de tijd? Trouwen in vintage kleding is helemaal hip en betekent al lang niet meer dat je de (te kleine) jurk van oma aan moet doen. Winkels als Laura Dols in Amsterdam barsten van de inspiratie, maar ook vele trouwwinkels zijn tegenwoordig gespecialiseerd in vintage items. Er zijn hier unieke items te vinden die de bruiloft net even dat beetje extra geven.

Bovendien is het erg origineel om jullie gasten te betrekken bij het vintage thema. Misschien heeft niet iedereen een dergelijke outfit in de kast hangen, maar met pasteltinten kom je al een heel eind. Ook de jurken van de bruidsmeisjes en de vlinderdasjes van vrienden zijn een mooi detail voor een vintage bruiloft.

Het vervoer

Het VW busje, een pick-up of de Citroën 2CV zijn misschien niet zo snel als de nieuwste Audi, maar hebben wel een uitstraling waar geen enkele flitsende auto tegenop kan. Wanneer je de auto kunt huren zonder chauffeur, moeten jullie dit zeker doen. Een keertje rijden in een klassieker is onvergetelijk en deze auto’s staan prachtig in de bruidsreportage. Bind een paar ouderwetse blikken achter de auto en het bordje ‘Just Married’ en jullie zijn geheel klaar om als pas getrouwd stel in deze auto te stappen.

Muziek

Echte vintage muziek krijg je natuurlijk via de ouderwetse platenspeler, maar misschien zijn jullie op zoek naar iets meer interactie. Het inhuren van een band met saxofoon en piano maakt al gelijk een vertrouwde indruk. Helemaal als deze band ook bereid is om zich te kleden volgens het thema. Jazzmuziek geeft het ultieme gevoel van een ouderwets café, maar kies ook vooral voor muziek waar jullie zelf van houden. Jullie kunnen altijd vragen of de band jullie lievelingsliedjes in een ‘oud jasje’ willen doen.

Trouwplannen?

trouwfotograaf Stefan Segers

Zijn jullie enthousiast geworden over het organiseren van een vintage bruiloft? In een vrijblijvend intakegesprek willen wij jullie graag verder helpen met al jullie wensen voor de vintage bruidsfotografie.

Stefan Segers

Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.