4 voordelen als je een professioneel trouwalbum laat maken

Een trouwalbum is een mooi aandenken aan jullie mooiste dag. Wanneer je het album open slaat is het net of je de dag weer opnieuw beleeft. Het maken van een trouwalbum is een intensieve klus en je kan kosten besparen door het fotoalbum zelf te maken. Waarom zou je mij een trouwalbum laten maken? Lees hier het verschil tussen zelf een album maken en een album laten maken.

Er zijn bruidsparen die zelf hun trouwalbum willen maken. Op internet zijn er ontelbare aanbieders van fotoboeken te vinden. Dit heeft natuurlijk een aantal voordelen:

  1. het is relatief goedkoop en het ziet er redelijk uit

  2. misschien vinden jullie het ook wel leuk om zelf te maken

Waarom dan je trouwalbum door de bruidsfotograaf laten maken?

Naast van de vele uren die je kwijt bent aan het uitzoeken van de beelden en het ontwerpen ervan, hebben we hier een aantal punten verzamelend waarom je voor een fotograaf zou kunnen kiezen:

professioneel trouwalbum van trouwshoot

Professionele vormgeving

Door jaren lange ervaring als vormgever bij verschillende bladen en magazines heb ik kijk op hoe het verhaal goed verteld moet worden in beeld. Ik weet als geen ander hoe je een mooi album kan ontwerpen. Voor het ontwerpen van de albums maak ik gebruik van speciale album ontwerp software voor professionele fotografen. Hiermee kun je snel en overzichtelijk te werk gaan. Wanneer het ontwerp klaar is kan ik het online zetten en kan je als bruidspaar het album inzien en aanpassingen doorgeven wat vervolgens automatisch terug komt in het ontwerp programma. Dit zorgt voor een optimale workflow tussen de ontwerper en het bruidspaar.

Meedenken

Na de bruiloft begin ik met de eerste opzet van het trouwalbum. Het ontwerp zal op basis van ervaring en de visie hoe ik jullie trouwreportage heb ervaren worden opgemaakt. Ik probeer mijn gevoel van de dag in een verhaalvorm met foto's weer te geven. Maar uiteindelijk wordt dit jullie album en moeten jullie er jaren plezier van beleven. Met een correctieronde kunnen jullie via een speciale online web applicatie mee kijken naar het album en waar nodig pagina's voorzien van commentaar. Jullie kunnen aangeven als er een foto vervangen moet worden door een ander of misschien moeten er foto's weg of erbij. Dit is helemaal aan jullie. In het gehele proces mogen jullie meedenken over het trouwalbum. Nadat jullie alle aanpassingen hebben door gegeven via de app pas ik alles aan en spreken we af in de studio samen daar naar het nieuwe ontwerp te kijken. Samen kunnen we beter zien of de correcties het ontwerp beter maken of dat er toch misschien nog wat anders aangepast moet worden. Op die manier ronden we samen het album helemaal naar jullie smaak af en is hij klaar om verwerkt te worden voor afdrukken en boekbinden.

Snelheid

professioneel album detail

Sommige bruidsparen willen zelf een album maken, maar soms door de drukte in het werk of vrije tijd komt het er toch steeds niet van. De foto’s blijven dan vaak maar liggen. Daarbij is het uitzoeken van foto’s voor jezelf vaak veel lastiger dan dat je dat voor iemand anders doet. Je kijkt toch anders naar jezelf dan naar iemand anders. Bij mij blijft niets liggen. Ik proberen binnen 1 of 2 weken het eerste ontwerp af te hebben. Dit is omdat ik nog in de sfeer van jullie bruiloft zit en daardoor het gevoel beter kan omzetten naar een verhaal. Ik ben vrij snel in het maken van een album, het is natuurlijk ook ons vak!

Kwaliteit

Het kwaliteitsverschil tussen de internet albums en de albums van een bruidsfotograaf is erg groot. De meeste internet aanbieders maken gebruik van een gedrukt album. Het afdrukken doen ze meestal op de Indigo drukpers. Dit is een digitale drukpers die gebruik maakt van 4 kleuren inkt. Het resultaat van deze afdrukken is te vergelijken met een magazine. Drukwerk in het algemeen geeft minder kleurrijke afdrukken vergeleken met echte fotoalbums en ook het papier is een stuk minder stevig en houdbaar.

professioneel trouwshoot trouwalbum

Sommige internet aanbieders maken ook fotoalbums op echt fotopapier. De kleuren worden dan al een stuk beter dan bij een gedrukt album. Echter is er ook een groot verschil in de fotoafdrukken. Het instellen printer die de afdrukken maakt is echt een vak apart en meeste aanbieders hebben alles op de automaat staan. Je krijgt dus afdrukken die toch niet zo mooi worden als dat kan. De afdrukken van de professionele aanbieders waar wij gebruik van maken laten de foto's net even meer spreken doordat de machines beter afgestemd zijn.

Daarnaast is het papier, kaft, binding & afwerking is bij deze onze aanbieders beduidend beter. Dit gebeurd over het algemeen handmatig waardoor er net wat meer aandacht wordt geschonken aan een album en dat zie je ook meteen terug in het resultaat.

Mijn tip is als jullie budget het toelaat, bezuinig niet op het fotoalbum. Een mooi trouwalbum gaat jaren mee en is een prachtig naslagwerk van jullie belangrijke trouwdag. Het herbeleven van jullie dag komt met een professioneel album van de bruidsfotograaf echt tot zijn recht.

Extra services die ik bied:

  • Jullie hebben inspraak in de fotokeuze.

  • Jullie kunnen het opmaakproces volgen via internet en zo nodig aanwijzingen geven.

  • Het album gaat pas naar de drukker als het door jullie is goedgekeurd!

Ik vindt het heel erg leuk als jullie voor mij kiezen. Ik haal het mooiste uit jullie, ook als je niet graag voor de camera staat. Trouwfotografie doe ik met veel passie en plezier! Wie weer ben ik voor jullie bruiloft ook de juiste bruidsfotograaf!

Ik ben benieuwd naar jullie trouwdag

bruidsfotograaf Stefan Segers van trouwshoot

Hebben jullie ook een spetterend feest in de planning? Kom dan een keer langs op de koffie. We zijn erg benieuwd naar jullie trouwdag indeling en wat voor feest jullie willen organiseren. Uiteraard is bellen ook mogelijk op telefoon 065-3338796.

Stefan Segers

Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.